Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σκέψεις για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ, οδηγούν σε τεράστια προβλήματα



 «Όχι στη Συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με την Τουρκία - θα Οδηγήσει σε Αδιέξοδο»


Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος, τα σενάρια μυστικής διπλωματίας μεταξύ Αθήνας- Άγκυρας και η εγκληματική αμέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων να υιοθετήσουν μια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα σε μια περίοδο που η Ελλάδα εμφανίζεται τρωτή απέναντι σε διεθνείς πιέσεις.
Ο Θεόδωρος Καρυώτης καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Μέριλαντ των ΗΠΑ ο πλέον ειδικός σε θέματα ΑΟΖ που με την αρθογραφία του προωθεί και υπερασπίζεται το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας για ΑΟΖ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «Σ» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα.
Παράλληλα, ο καθηγητής εξηγεί τη διαφορά μεταξύ ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, το πόσο σημαντικό για την ελληνική ΑΟΖ είναι το Καστελόριζο, το πώς η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει ΑΟΖ παραβιάζοντας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και αναλύει τη στάση της Αιγύπτου πάνω στην ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Επιπλέον, δεν παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στην Κύπρο για τη δημιουργία ΑΟΖ και την οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ και να μιλήσει για παρέμβαση τουρκικού δαχτύλου στην ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Αλβανίας για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Αν δεν μπορούν να καθορίσουν τώρα ΑΟΖ, ας φωνάξουν τον Χριστόφια



 Ούτε λέξη για την αιματοχυσία. Ούτε μια δήλωση καταδίκης χθες από τον πρωθυπουργό στη Βουλή για το μακελειό που έχει προκαλέσει στη Λιβύη ο τριτοκοσμικός φίλος του Μουαμάρ Καντάφι.

Ούτε μια αξιοπρεπής απάντηση στο ερώτημα «Τι θα γίνει με τον Καντάφι; Θα αντιδράσει κανείς βορείως της Γαύδου;». Περιορίστηκε να μιλήσει για τον «σημαντικό ρόλο» που θα διαδραματίσει η Ελλάδα την «επόμενη μέρα»!

Η Τουρκία ενοχλείται επειδή η Εύβοια και η Θάσος είναι πυκνοκατοικημένα νησιά



Αντί να βάζουμε τύπους όπως ο Βερέμης να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία του ’21, κατά πως βολεύει τον γείτονα, ας φανούμε επιτέλους κάποτε σοβαρό κράτος.

Αντί να προσπαθεί ο Χαρδαβέλας να κάνει εξωτερική πολιτική μέσω του ΑLTERκαι να δίνει επιχειρήματα στον κορδακίζοντα Καρακαταφέρνη, που τα πάντα έχει προβλέψει, ας πάψει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση να έχει σκιώδη υπουργό Εξωτερικών (Ρόντος), υπήκοο πρωθυπουργό (ΓΑΠ), υποτελή υπουργό Οικονομικών, ώστε η Χώρα να θυμίζει το Καφενείον η Ελλάς.

Πανικός από την αποτυχία του Μνημονίου



Εθελοτυφλούν κυβέρνηση και τρόικα  

 
Εγκλωβισμένη στους όρους του Μνημονίου που συνεχώς επικαιροποιούνται, με νέα μέτρα να προστίθενται συνεχώς, η κυβέρνηση καλεί όλους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ρεαλισμό και ψυχραιμία, αλλά φαίνεται ότι η ίδια έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Πανικόβλητη μπροστά στο αδιέξοδο, με τους δανειστές μας να επιμένουν ότι βρίσκεται εκτός στόχων, με την πέμπτη δόση του δανείου κυριολεκτικά στον αέρα, η κυβέρνηση, ζητά από όλους τους υπόλοιπους να μην καταστροφολογούν, να μην κινδυνολογούν και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ρεαλισμό, ενώ την ίδια στιγμή συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:

Ερχεται στη Θράκη ο Νταβούτογλου


«Θέλω να έρθω στην Ελλάδα οδικώς και να περάσω από τη Θράκη»

Την επιθυµία αυτή είχε εκφράσει ο Αχµέτ Νταβούτογλου στην ελληνική διπλωµατική αποστολή στο Ερζερούµ. Οδικώς δεν θα έρθει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών – πραγµατοποιεί επίσηµη επίσκεψη το διάστηµα 8-10 Μαρτίου – αλλά από τη Θράκη θέλει να περάσει. Αυτή, λένε διπλωµατικές πηγές, ίσως να είναικαι η µόνη είδηση που θα προκύψει στο µέτωπο των ελληνοτουρκικών, τουλάχιστον µέχρι τις εκλογές της 12ης Ιουνίου στηνΤουρκία. Οπουδεν πρέπει βέβαια να αποκλείονται και «δείγµατα γραφής» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάµεις, όπως φάνηκε από την πιο πρόσφατη διέλευση της τουρκικής κορβέτας απότις Κυκλάδες, Παρότι οι ηµεροµηνίες και το ακριβέςπρόγραµµα της επίσκεψης του Αχµέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσηµη επίσκεψη που πραγµατοποίησε τον περασµένο Απρίλιο στην Αγκυρα ο ∆ηµήτρης ∆ρούτσας,βρίσκονται ακόµηυπό διαµόρφωσηκαι θα ανακοινωθούν τις επόµενες µέρες, διπλωµατικές πηγές θεωρούν βέβαιη την επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Θράκη.

Σενάρια επιστροφής στην δραχμή

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις εξέφρασε ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra chanel». Μίλησε για το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει σε εθνικό της νόμισμα, την δραχμή. Τις απόψεις του οικονομολόγου - αναλυτή μπορεί να ακούσετε στα δυο βίντεο που παραθέτουμε.

Bravo Yiorgos!



  • Τσετίν Μάνταντζη : οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού στο Δημάριο θα επιφέρουν λύσεις στα χρόνια και στα καθημερινά προβλήματα της μειονότητας
Ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο χωριό Δημάριο του Δήμου Μύκης έκανε την παρακάτω ανακοίνωση τύπου:
¨Αισθάνομαι την ανάγκη ως βουλευτής μειονότητας του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσω μπροστά σε εσάς τον κόσμο, την ευχαρίστηση μου για το ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά μας τίμησε με την επίσκεψη του στην περιοχή μας.

Σόιμπλε: Η επαναφορά της δραχμής θα σήμαινε το «τέλος για το ευρώ»



Κάθετα αντίθετος σε έξοδο χωρών από την Ευρωζώνη, ακόμη και προσωρινά, τίθεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν η αρχή του τέλους για το ευρώ. Ειδικά για την Ελλάδα, η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να μην είναι ταμπού, όπως λέει, αλλά θα ήταν «καταστροφική για τη Γερμανία και την ΕΕ», καθώς θα εκτίνασε στα ύψη την ισοτιμία του ευρώ με τα άλλα νομίσματα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ''ΤΗΛΕΔΙΟΔΙΟ''


 

 To τηλεπαπαρόδιο το ξέρετε; Αυτό θα εισπράξετε..

Μία νέου τύπου ηλεκτρονική κάρτα διοδίων, γνωστή ως «τηλεδιόδιο», προωθεί η κυβέρνηση, που θα είναι συμβατή με όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας και της ΕΕ και θα ενημερώνει ηλεκτρονικά κεντρικό σύστημα καταγραφής διελεύσεων και εσόδων αποτελεί τον νέο στόχο του υπουργείου Υποδομών...

Νευρική κρίση στην Τουρκία με Σαρκοζύ: Τους επισκέπτεται για 6 ώρες και τους λέει και ότι δεν θα μπούν ποτέ στην ΕΕ



Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αργά χθες ότι θα έλθει αντιμέτωπος με τον Νικολά Σαρκοζί κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο γάλλος πρόεδρος στην Αγκυρα σήμερα, σχετικά με την αρνητική στάση του απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ξεπουλούσαν τα πολεμικά μας σχέδια με κάρτες… super market



Ο προϊστάμενος των πολεμικών σχεδίων στο 28 ΑΤΑ (αρχηγείο Αεροπορίας στη Λάρισα), σμήναρχος κ. Βασίλης Λυμπερόπουλος κάνει μια φοβερή αποκάλυψη:
«Πράκτορες της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών προσέφεραν σε αξιωματικούς της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κάρτες για φθηνές αγορές στο αμερικανικό σούπερ μάρκετ των Αθηνών (το γνωστό PX απέναντι από το Πάντειο), που δεν υπάρχει όμως σήμερα) προκειμένου οι αξιωματικοί αυτοί να τους διοχετεύουν αντίγραφα των πολεμικών σχεδίων τ ου αρχηγείου αεροπορίας της Ελλάδας.

Οικονομικό πόλεμο θέλουν; Θα τον έχουν.!!


 
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ – ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ.
ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟΙ; ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.!!
ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ.!!

Έτος εκλογών των 2011 - Τα 13 μέτρα που θα φέρουν πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές


 

ImageΠόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; "Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων" αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές. Άρα; Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους.
Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη; Αφορούν την συλλογή περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, με επιπλέον αυξήσεις ΦΠΑ που θα φτάσου το 25%, δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου.

Ρωσία: Τεράστια κονδύλια για την άμυνα


Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές η Ρωσία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα (αξίας 650 δισ. δολλαρίων) το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2020. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού στρατού και προβλέπει την καθέλκυση οκτώ πυρηνικών υποβρυχίων, 600 αεροπλάνων και 1.000 ελικόπτερα . ......Παράλληλα, θα αγοραστούν 100 πλοία, τα δύο από τα οποία θα μεταφέρουν ελικόπτερα και βρίσκονται υπό κατασκευή στη Γαλλία.

Ο Pavel Felgenhauer, ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής, τόνισε στο Associated Press ότι «η Ρωσία θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλια για την εκπαίδευση του προσωπικού που θα χειρίζεται αυτά τα επιτεύγματα τελευταίας τεχνολογίας». Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός οικονομικών, Alexei Kudrin ανακοίνωσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών από το 0.5% του ΑΕΠ στο 1.5% για την επόμενη χρονιά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κινδυνεύει από τον οργισμένο λαό



Πράγματι, «δεν πάει άλλο»!... Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!


NΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που το ποτήρι ξεχείλισε. Και η λαϊκή οργή έφτασε στα όρια. Και η μεγάλη έκρηξη χτυπά την πόρτα του, ήδη εν διαλύσει, γκουβέρνου. Να που οι άνθρωποι της εξουσίας, μετά τα κωμικοτραγικά των «50 δισ.» και των «ημιυπαιθρίων» και των μπάσε - βγάλε στα τρέχοντα νομοσχέδια, αντιμετωπίζουν όχι απλώς χλεύη αλλά θεαματικό φασκέλωμα, με επωδό το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» του Απόστολου Κακλαμάνη...

Οι ισλαμιστές ετοιμάζουν επίθεση στην Ελλάδα λόγω... Ισραήλ!


* Το ακραίο Ισλάμ θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα για την προσέγγισή της με το Ισραήλ!
* Τουρκικοί κύκλοι ανησυχούν για γενική αποσταθεροποίηση της περιοχής…
* Ποιος κρύβεται πίσω απ’ τον ισλαμιστικό κίνδυνο;

Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας έχουν συμβεί γεωπολιτικά γεγονότα τεράστιας δυναμικής, γεγονότα τέτοιας σημασίας που αλλάζουν άρδην τον χάρτη της τόσο νευραλγικής μας περιοχής.
Η προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ (αλλά και, παράλληλα, με την Τουρκία και το Ιράν) και οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο (Αίγυπτος, Τυνησία, Λιβύη και αλλού…) διαμορφώνουν μια εντελώς νέα κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Υπάρχει λύση, αλλά ποιός θα τολμήσει;


Ποιο είναι τα βασικό μας πρόβλημα; Ακόμα και σε αυτό θα δυσκολευτούμε να συμφωνήσουμε. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε, γιατί ασυμφωνία σε «ποιο είναι το πρόβλημα» είναι πλέον θανάσιμο θέμα.

Έχουμε αρνηθεί την πληρωμή χρέους στο παρελθόν


Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, η ΕΛΛΑΔΑ του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που....

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ


« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».

Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ
(Σ.Σ:Ο Μπρεζίνσκυ είναι εβραϊκής καταγωγής)


Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων απότην υπερεθνική ελίτ. Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής» η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής,της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδομήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία.


Όλα αυτά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται.........





STOP και πάλι από τον Νικολά Σαρκοζί στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Μεγαλοπρεπές "Όχι" εισέπραξε για άλλη μια φορά η Τουρκία από την Γαλλία για είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από τον πολέμιο της τουρκικής ένταξης Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νικολά Σαρκοζί ως προεδρεύοντα των G20 και όχι ως προέδρου της χώρας του, ο γάλλος πρόεδρος και ο τούρκος ομόλογός του είχαν συζητήσεις για τις… διαφωνίες τους επί του θέματος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Σχεδίασαν τη χρεοκοπία…


Με τον πρωθυπουργό στη γύρα για μια ακόμη φορά προκειμένου να ξεπουλήσει όσο-όσο ότι έχει απομείνει από την κυριαρχία και την περιουσία της χώρας, συνεχίζονται σε επίπεδο Ε.Ε. οι παρασκηνιακές κινήσεις, τα ποικίλα πάρε-δώσε για την «τελική λύση» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη. Ωστόσο, όποια κι αν είναι αυτή η «τελική λύση», το σίγουρο είναι ότι θα είναι η απαρχή ενός νέου γύρου βαθέματος της κρίσης της ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Η στρατηγική σημασία της Κρήτης


Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη αναμένετα να αναβαθμίσουν κατακόρυφα τον ήδη ουσιαστικό ρόλο της Κρήτης στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Η Κρήτη, «το μεγάλο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή,» είναι πιθανόν σύντομα ο νέος τίτλος του νησιού. Σχετικά με τις εξελίξεις της μέχρι σήμερα ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας στην Κρήτη, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια σειρά πληροφοριών σχετικά με τη «διευκόλυνση» των Η.Π.Α. στην Κρήτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

Την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 33 πρώην πρέσβεις και διπλωμάτες της Ελλάδας


Την ανησυχία τους για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 33 πρώην πρέσβεις και διπλωμάτες της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Οι επεκτατικές στοχεύσεις της Τουρκίας εδράζονται σε μακροχρόνιες προοπτικές και τούτο είναι σε όλους γνωστό. Οιαδήποτε σημερινή συμφωνία με ελληνικές υποχωρήσεις θα εξασφάλιζε οφέλη μόνο στην Τουρκία, η οποία μετά κάποια μικρή χρονική ίσως διακοπή θα συνέχιζε την ίδια αρπακτική τακτική. Τυχόν συνδιαχείριση των πόρων του Αιγαίου πριν από τη διεύρυνση των χωρικών μας υδάτων και την επακόλουθη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα παρείχε ίσως πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη.

Έτοιμο το ΝΑΤΟ για Λιβύη! - Περιμένουν ένα "αίτημα" - Μοιράζει όπλα ο Καντάφι


 "Το ΝΑΤΟ θα παρέμβει εάν κάποιο επιμέρους κράτος-μέλος ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση" δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και ήδη μία ή δυο χώρες ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικό αίτημα για τον απεγκλωβισμό υπηκόων τους από την φλεγόμενη βορειοαφρικανίκή χώρα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι απλά: Ο Μ.Καντάφι έδωσε εντολή και άνοιξαν οι αποθήκες όπλων και μοιράζει στους υποστηρικτές της κυβέρνησης παντός είδους οπλισμό. Υπολογίζεται ότι μέσα σε 48 ώρες θα μπορέσουν να εξοπλιστούν περί τις 50.000 πολίτες!

Μια υπόθεση κατασκοπείας που συγκλονίζει τη γειτονική Τουρκία - "Η κατασκοπευτική ομάδα συγκέντρωνε στοιχεία για τα ραντάρ της χώρας ώστε όταν και αν χρειαζόταν να τα πλήξει"


 Οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης άσκησαν τελικά την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, δίωξη σε 56 υπόπτους με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος της Τουρκίας, από τους οποίους οι 40 είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία. Όπως αποκαλύπτει όμως ο τουρκικός τύπος η υπόθεση αποδείχθηκε κατά την πορεία της ανάκρισης πως θέτει σε «απόλυτο κίνδυνο» την ασφάλεια της Τουρκίας, ενώ οι εισαγγελείς ανάμεσα στις κατηγορίες που απάγγειλαν στους κατηγορούμενους ήταν και αυτή της:

Απορία: Αφού η χώρα δεν παράγει τίποτε, πώς έχει τόσους πλούσιους;



Πληρώνουμε τα ψέματα, που ευχάριστα

πιστέψαμε, όταν μας τα είπαν...


Πως είναι δυνατόν, μία χώρα που δεν παράγει τίποτα, να έχει τόσους πλούσιους; Πλούσιους που δεν παράγουν, αλλά απλώς έχουν "διασυνδέσεις"; Πλούσιους που δεν κερδίζουν αλλά αντίθετα «υπεξαιρούν» χρήματα;

Χοντρά υπονοούμενα σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου


Ένα ενδιαφέρονκείμενο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου έχει το περιοδικό «Επίκαιρα». Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος που «ξεκίνησε από τη θέση του χαμηλόμισθου υπαλλήλου του ΟΟΣΑ για να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον της χώρας», όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, φημολογούνται πάρα πολλά.

Έτοιμοι να επέμβουν στην Λιβύη οι Αμερικανοί



Θέσεις μάχης ανοιχτά του κόλπου της Βεγγάζης έχει πάρει ο αμερικανικός στόλος. Αυτό διαβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν και διάσκεψη που έγινε στο Ελληνικό Πεντάγωνο με θέμα την ασφάλεια της χώρας μας(;), ενώ οι ίδιες πηγές δεν γνωρίζουν τίποτε για πιθανή έμμεση συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση που ανά πάσα στιγμή δείχνει έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Έκτος αμερικανικός στόλος.

Το σχέδιο που εκτελεί ο Παπανδρέου προχωράει...

Τζάμπα πάνε οι θυσίες μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσο σίγουρο είναι πως τζάμπα πάνε και οι αντιδράσεις μας, αφού ως λαός έχουμε αυτο-παυθεί και έχουμε περιπέσει σε πλήρες κώμα και αφασία, κατάσταση όμοια με των προβάτων που ταΐζονται αδιαμαρτύρητα έως την ημέρα της σφαγής τους...

FED: Ιδιωτική τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο


Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΔΙΔΕΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΔΕΥΤΕΡΟ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”!



http://my-town.gr/myota/images/stories/lafazanis.jpgΚαταγγελία σοκ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.Γυρνούν την Ελλάδα στην περίοδο της κατοχής!
ΜΕ (ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ) ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!
Πρωτοφανής ρύθμιση αλλά αληθινή! Με την παράγραφο 12 του άρθρου 45 του φορολογικού νομοσχεδίου το δημόσιο θα μπορεί και μάλιστα αναδρομικά από την 12.12.2010, «να....

Η δεύτερη και πιο σοβαρή προσπάθεια της παγκόσμιας ελίτ να πάρει τα πετρέλαια της Λιβύης καθώς και τα πετρέλαια της Λιβυκής ΑΟΖ στη Μεσόγειο! Το τέλος του Καντάφι...



Το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι έριξε κατά των εξεγερμένων μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και πρωταγωνιστεί πλέον η φημισμένη 32η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων που είναι η ελίτ του λιβυκού στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών που κοινοποιήθηκαν και στην ελληνική διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Ακόμα και οι ....ΗΠΑ αποφεύγουν να εμπλακούν σε αποστολές απεγκλωβισμού των δικών τους πολιτών από τον φόβο των απωλειών.

Nομικές συμβουλές για προσαγωγή, σύλληψη



Διαβάστε κείμενο που διαμόρφωσε ομάδα νομικής βοήθειας δικηγόρων της Αθήνας:
ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου περιέχει πληροφορίες για το νομικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα της διαδήλωσης στην...
Ελλάδα, πρακτικές συμβουλές για την υλοποίηση αυτού του δικαιώματος πριν και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως και για τη συμπεριφορά σε περίπτωση προσαγωγής, σύλληψης και εμπλοκής με την ποινική δικαιοσύνη.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ/ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ: «κ.κ. υπουργοί, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο»



Άκρως ανησυχητικές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προέβησαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών με επιστολή σε κορυφαίους υπουργούς και την ηγεσία τους…Η ανάσχεση των δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών και οι δραστικές περικοπές κονδυλίων αλλοιώνουν την ικανότητα της Αστυνομίας στον αγώνα της εναντίον του εγκλήματος και της παρανομίας, υποστηρίζουν, προσθέτοντας ότι «εξασθενούν την.... εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντί της». επιστολή και οι αποδέκτες έχουν ως εξής:
Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 605/13/25
Προς: 
1) Τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γεώργιο 
2) Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ Φίλιππο 
Κοιν. 

ΝΔ: Ακόμα να παραιτηθεί ο Παπακωνσταντίνου;


 

"Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα - κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.


"Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;», αναρωτιέται ο κ. Μιχελάκης, θέτοντας, εκ νέου, ζήτημα παραμονής του κ. Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση.

Προς τούτο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάϊ" τον Μάϊο του 2010, στην οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι "θεωρώ ότι θα κριθούμε όλοι μας από την υλοποίηση αυτού του πακέτου. Και εγώ πρώτος… Αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές".

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΑ BILD...



Tην υπόσχεση στους διεθνείς τοκογλύφους και στο γερμανικό όχλο, ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις αποπληρωμής των δανείων βοήθειας από την ΕΕ δίνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στη λαϊκή και κίτρινη γερμανική εφημερίδα «Bild». Πρόκειται για εφημερίδα «τσόντας», όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η οποία έχει κατά καιρούς προσβάλλει την πατρίδα μας, φθάνοντας στο σημείο να... ζητήσει να πουλήσουμε και τα νησιά μας. 

«Ο Γιώργος παρέδωσε και τα κλειδιά της χώρας στη Λέσχη»!





Οι αράδες που ακολουθούν ισοδυναμούν με «επιτάφιο θρήνο» και αποτελούν εκδήλωση της απόλυτης πικρίας του γράφοντος για την αδυναμία των....

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Deutsche Welle: Αναδίπλωση για την επιστροφή στην δραχμή


Deutsche Welle: Αναδίπλωση για την επιστροφή στην δραχμήΜετά από το σάλο που δημιουργήθηκε από την έκθεση Γερμανών οικονομολόγων που πρόσκεινται στο Ινστιτούτο...

Ifo, σχετικά με αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ, τώρα οι ίδιοι λένε ότι η ανάλυσή τους παρερμηνεύθηκε.
«Δεν απαιτούμε την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ΟΝΕ», διευκρινίζει ο Γιαν Έγκμπερτ Στουρμ, καθηγητής μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων, το οποίο πρόσκειται στο γνωστό Ινστιτούτο Οικονομικών μελετών του Μονάχου Ifo σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

Το "ξεσκέπασμα" του Παπακωνσταντίνου(ΒΙΝΤΕΟ)


Η πανίσχυρη οικογένεια των Rothschild, η επιστροφή στην Βαυαρία και οι επαφές στην Ελλάδα


Η μεγάλη επιστροφή των Rothschild είναι γεγονός καθώς η νέα γενιά της πανίσχυρης οικογένειας τραπεζιτών "χτυπά" πλέον δουλειές σε οικονομίες κλειδιά όπως είναι η ινδική και "κλέβει" συμφωνίες από τα χέρια μεγάλων οίκων όπως η Morgan Stanley, η Goldman Sachs και άλλοι. Το γαλλικό σκέλος ανακοίνωσε ήδη μεγάλη αύξηση των κεφαλαίων υπό διαχείριση που ξεπέρασαν τα 50 δις. ευρώ και δεν αποτελούν παρά κλάσμα μόνο των κεφαλαίων που μπορούν να κινητοποιήσουν οι τραπεζίτες θρύλος. Παράλληλα έχουν έρθει στην επιφάνεια οι πρώτες πληροφορίες που θέλουν τον οίκο να διαμορφώνει τάση εντός της γερμανικής elite για τα επόμενα βήματα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Παραδέχθηκε την αποτυχία του Μνημονίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου – Νέα μέτρα 29 δισ. €





Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κυβέρνηση δε θα αναγκαστεί να μας βάλει κοστούμι συνολικού ύψους 30 δις. Μόνο… 29 δις ευρώ θα κληθούμε να βάλουμε από την τσέπη μας μέχρι το 2015 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να βγουν τα νούμερα του πρώτου Μνημονίου. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο Μνημόνιο σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε εμμέσως ότι έπεσαν έξω κι ότι το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου δεν έφτανε ούτε για πρόγευμα.

Δεν υπάρχει κράτος. Μόνο παρακράτος...



  • Το παρακράτος είναι εδώ και μας στοχεύει
Δεν υπάρχει κράτος. Μόνο παρακράτος που αγωνίζεται να στηρίξει τα φερέφωνα των συμφερόντων των δανείων δυνάμεων. Το κράτος και το πολίτευμα έχουν καταλυθεί και δεν έχει ανακοινωθεί αυτή η… αλλαγή. Ποιος ξέρει; Τελικά, η αλλαγή που έταζε ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως να ήταν αυτή ακριβώς η μετάλλαξη του κράτους σε… παρακράτος.

Τα ΜΑΤ τους πήγαν, τα ΜΑΤ τους φυγάδευσαν κι εμείς νομίζαμε πως αγωνιζόμαστε!!!



Επειδή ήμουν και γώ εκεί και μάλιστα λόγω καταστάσεως, είδα τα πράγματα επίσης με τα ματάκια μου, οι παράλληλες πορείες ήταν για να είναι εκεί οι μεν επειδή θα ήταν εκεί οι δεν!
Τα MAT έχουν εντολή να μη πειράξουν τα μπάχαλα, είτε 16 είτε 17, ανήλικα πάντως, γιατί παίζουν τον ρόλο των χρήσιμων μαρτύρων. Αν τα «πειράξουν» και ξαφνικά βρεθεί να «παίζει» κάποιος «χρήσιμος μικρός ηλίθιος», τον «χρήσιμο μικρό νεκρό», θα γίνει όχι της πλατείας Ταχρίρ που ονειρεύεται η αριστεράντζα με αρχηγό τον Αλαβάνο, αλλά της «Αθήνας του 2008» και βάλε!
Ο «κάθε στρατός» έχει πάρει θέση και κάνει παιχνίδι!
Με τις στολίτσες τους, τα κομφόρ τους, τα αξεσουάρ τους.

Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κωνσταντινούπολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της



ΤΟ 1793 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789. Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν». Στον τίτλο, ωστόσο, προβάλλεται ό Άγγλος ζωγράφος και αρχιτέκτονας JAMES STUART, γνωστός από τις εργασίες (μαζί με τον συνάδελφο του REVETT) αποτυπώσεων αρχαίων αθηναϊκών μνημείων.Δημιουργείται έτσι... το ερώτημα: ποιος ήταν ό πραγματικός συγγραφέας του χρονικού; Μήπως ό JAMES STUART Αλλά ό Άγγλος καλλιτέχνης και αρχαιολόγος είχε πεθάνει στις αρχές του 1788, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι στην Ελλάδα.

ΚΤΙΖΟΥΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ «ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ !

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΜΑΜΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Όλο το μυστικό σχέδιο της Τουρκίας για δημιουργία και ποδηγέτηση μια γιγάντιας Μουσουλμανικής φιλοτουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, άφησε πρόσφατα άθελά του να διαφανεί ο έμπιστος Υπουργός Επικρατείας του Ερντογάν Εγκεμέν Μπαγίς, αρμόδιος για τα.......

Ένας αθώος καθρέφτης ; ή μήπως σας παρακολουθούν;


Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε, όταν είστε σε ένα δωμάτιο, τουαλέτα, μοτέλ, κλπ., αν πρόκειται για έναν καθρέφτη ή έναν αμφίδρομο καθρέφτη? Απλά κάντε αυτό το απλό τεστ:
Τοποθετήστε το άκρο του νυχιού σας στην ανακλαστική επιφάνεια και αν υπάρχει ένα....


χάσμα μεταξύ του νυχιού σας και της εικόνας του νυχιού, τότε είναι ΓΝΗΣΙΟΣ καθρέφτης. Όμως, εάν το νύχι σας ΑΜΕΣΑ αγγίζει την εικόνα του νυχιού σας, τότε
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!!


Αστυνομικοί πατάν διαδηλωτές με μηχανές και τους πετούν για απάντηση μολότοφ στο κεφάλι



Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές:

Δείτε το νέο όπλο κατά των διαδηλώσεων. Στα πλαίσια του νέου “δόγματος” του ΝΑΤΟ.


ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ «Περνάτε δύσκολα αλλά είστε ευλογημένος τόπος»


«Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα στη χώρα σας, αλλά δεν παύει να είναι ένα μέρος όμορφο και ευλογημένο» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ



ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΤΣΙΛΝΤ «Περνάτε δύσκολα αλλά είστε ευλογημένος τόπος»

Ανήκει σε γνωστή δυναστεία γερμανοεβραίων τραπεζιτών, αλλά κάνει καριέρα ως σοπράνο, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Η βαρόνη με το iΡad μιλάει για τις άγνωστες πτυχές της οικογένειάς της και για τις αναμνήσεις της από τη χώρα μας


Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. «Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ, η οποία ήρθε στο ραντεβού μας «διαβασμένη». «Ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των εβραίων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου κράτους,συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Οθωνα,ενώ το 1890 ένας ακόμη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας εδώ» προσθέτει. ....