Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Έκθεση-φωτιά για την αναδιάρθρωση.



  • Τι προβλέπει έκθεση διεθνούς νομικού γραφείου για το ενδεχόμενο «κουρέματος»
  • Οι ομοιότητες και οι διαφορές με αντίστοιχα εγχειρήματα σε άλλες χώρες
  • Τα επτά σενάρια για την αναδιάρθρωση

Πάγκαλος: Τα blogs είναι η... δημοσιογραφία των εκβιαστών!



Τί σφίγγει τον λαιμό του Θόδωρου Πάγκαλου;
Το αρνάκι του Πάσχα ή κάποια αόρατη θηλειά;

Ο γιγαντοτεράστιος, ο μικρομέγαλος, ο πολλά βαρύς αλλά και πολύ "ελαφρύς", η καρικατούρα της πολιτικής γραφικότητας, ο πάσχων από το σύνδρομο της καταδίωξης, ο γνωστός σε όλους για την αποτυχημένη του πορεία και την προκλητικότητά του όποτε βρισκόταν εκτός τραπεζιού, με συγχωρείτε εκτός κυβερνητικού σχήματος, ο πολιτικός σήμα κατατεθέν "μαζί τα φάγαμε", μίλησε και πάλι. Και τί είπε; Σε άρθρο του στην "Καθημερινή" επιτίθεται κατά των ιστολογίων που ασκούν πολιτική κριτική και χαρακτήρισε τους ιστολόγους "εκβιαστές"!!!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



ΟΠαπανδρέου  στην Ύδρα,  ο Βενιζέλος στην Θεσσαλονίκη Ο Μπεγλίτης στην Κόρινθο και ο Δρούτσας στο Κολωνάκι ,τα Μεμέτια στο Αιγαίο  και εμείς το ραχάτι μας  .Ντροπή  Ραγιάδες 
.
Αλώνισαν τα μεμέτια σήμερα στο Αιγαίο μας και εμείς  που είμαστε εμείς ; Πολιτικοί της.... πλάκας και του χαβαλέ ,χέστηδες του κερατά .
ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 22 ΑΠΡ 2011 ΗΤΑΝ:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : -
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

Τουρκικό παιχνίδι με την ΑΟΖ και τον χάρτη.



  • Τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, σχεδιάζει η Τουρκία για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για 11 θαλάσσια "οικόπεδα". Πώς οι γείτονες "αλλάζουν" τον χάρτη, ανάλογα με τις πιέσεις που δέχονται

Έλληνες ναύαρχοι χτυπάνε το καμπανάκι του κινδύνου στον Παπανδρέου.



Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απευθύνουν επτά απόστρατοι ναύαρχοι, που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν στις Αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας οι οικονομικές περικοπές, που θέλει να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση στο πολεμικό μας ναυτικό.
Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Αερομαχίες στο Αιγαίο: 37 χρόνια υπεροχής της Π.Α.


Σχεδόν καθημερινά, ακούμε για τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο και ότι στη συνέχεια αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Όμως, κάποιες φορές, αυτό το κλασικό πλέον σενάριο δεν έχει πάντα αίσια κατάληξη για τα μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος. Οι εμπλοκές μεταξύ των μαχητικών αεροσκαφών των δυο χωρών, που τις περισσότερες φορές εξελίσσονται σε σκληρές αερομαχίες, κάποιες φορές τελειώνουν με την πτώση κάποιου μαχητικού.

Η αλήθεια πίσω από το Facebook


Δεν είναι λίγα τα σενάρια που φτάνουν κατά καιρούς στα αυτιά μας για το ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Facebook, ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτό και ποιος είναι ο πραγματικός διαχειριστής του. Στο σημερινό διαδικτυακό κόσμο, δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον παγκόσμιο ιστό για την εργασία τους, την επικοινωνία τους και φυσικά την ψυχαγωγία τους. Όπως είχε προβλέψει ο George Orwell, η εποχή του “Μεγάλου Αδερφού” είναι πλέον πραγματικότητα και εμείς έχουμε μάθει να ζούμε σε αυτή. Σε καθημερινή βάση κάμερες φωτογραφίζουν τα πρόσωπα μας σε supermarket, σε τράπεζες, στην εργασία μας ακόμη και στο δρόμο, μεταφέροντας δεδομένα και προσωπικά μας στοιχεία σε βάσεις άγνωστες προς εμάς.

Ο Έλληνας που τα έβαλε με τον Ροκφέλερ


Οι Ροκφέλερ ήταν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα η ισχυρότερη οικογένεια της Αμερικής και ίσως ολόκληρου του κόσμου. Με καταγωγή από τη Γερμανία, ο πρόγονός τους Γιόχαν Πέτερ Ροκφέλερ μετανάστευσε στον (τότε) νέο κόσμο το 1723 και δεν το μετάνιωσε. Η οικογένειά τους έκανε αμύθητη περιουσία με το πετρέλαιο και ακόμη και σήμερα έχουν τεράστια έσοδα από εκατοντάδες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όπως είπαμε, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι Ροκφέλερ ήταν κράτος εν κράτη στις ΗΠΑ. Ο λόγος τους ήταν πιο ισχυρός από τον αντίστοιχο του προέδρου και το δίκιο τους (όπως το έβλεπαν αυτοί ως τέτοιο) νόμος. Κανείς δεν τολμούσε να τους πάει κόντρα, πολλώ δε μάλλον να τους αντισταθεί.

Πυροβόλησαν Ελληνοκύπριους ψαράδες στην Αμμόχωστο


Μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται "επανένωση" της Κύπρου, με τους όρους που επιβάλλουν οι Τούρκοι, μέσω των τουρκοκυπριακών "κυβερνήσεων - μαριονεττών" με τους οποίους συνομιλεί ο Χριστόφιας. Από ό,τι φαίνεται όμως, η πραγματικότητα συνεχώς τους διαψεύδει. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, στην Αμμόχωστο είχαμε ένα ακόμη περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας.
Κάποιοι (όχι φυσικά θερμόαιμοι, αλλά όργανα του τουρκικού κράτους) πυροβόλησαν κατά ελληνοκυπρίων ψαράδων, την ώρα που αυτή μάζευαν τα δίχτυα τους.

Τουρκική πρόκληση – Θα κάνουν έρευνες σε Κυπριακά και Ελληνικά "οικόπεδα" .


- Οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις αντοχές της Κύπρου, της Ελλάδας και τις διεθνείς αντιδράσεις - Θα ψάξουν για υδρογονάνθρακες στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδας
- ''Σαμποτάζ'' για τον τουρισμό οι τουρκικές έρευνες μέσα στο καλοκαίρι
Η Τουρκία θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τις αντοχές της Κύπρου και της Ελλάδας και να ''μετρήσει'' τις διεθνείς αντιδράσεις καθώς θα προβεί σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου

Η European Goldfields πουλάει τον ελληνικό χρυσό στον Σόρος.


Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, πολύ μεγαλύτερο ακόμα και απο αυτό της SIEMENS ή του Χρηματιστηρίου, από το οποίο έχουν θησαυρίσει όλοι όσοι έχουν ανακατευθεί, βρίσκεται ακόμα στα αζήτητα.
Η έρευνα γύρω από τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική -ύστερα από τις πιέσεις του ΔΝΤ για ξεπούλημα ορυκτού πλούτου και δημόσιας περιουσίας- αρχίζει όμως να επικαιροποιεί στοιχεία και να αναδεικνύει πτυχές οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν εντελώς άγνωστες στην ελληνική κοινή γνώμη. Μια υπόθεση για την οποία όλοι -όσοι κυβερνούν ξέρουν- αλλά κανείς δεν μιλά. Για ένα μπορούμε μόνο να είμαστε βέβαιοι...

Γεωπολιτική σκακιέρα: Γιατί η ουδετερότητα δεν συμφέρει την Αθήνα.



Εάν δεν υπάρξουν σύντομα νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους της Δύσης, η ισχύουσα σήμερα διχοτόμηση της Λιβύης θα αρχίσει να παγιώνεται. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Γαλλία και η Βρετανία έχουν αρχίσει να θέτουν ζήτημα κλιμάκωσης της επέμβασης με τη χρήση και ειδικών χερσαίων δυνάμεων. Το είπε ευθέως ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Βουλής Άλεξ Πονιατόφσκι.
Το Παρίσι και το Λονδίνο διαπιστώνουν επισήμως πια ότι το ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι περιοριστικό, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να παρατείνονται. Ζητούν ένα νέο ψήφισμα, που θα λύσει τα χέρια του NATO, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον μηδαμινές, λόγω της αρνητικής στάσης της Ρωσίας και της Κίνας. Ούτε η Ουάσινγκτον, όμως, εμφανίζεται πρόθυμη να εμπλακεί περισσότερο. Προς το παρόν προσπαθεί να βρει χώρα υποδοχής για τον Καντάφι, αλλά είναι αμφίβολο εάν αυτός θα δεχτεί μια τέτοια συμφωνία, όσο βλέπει ότι η Λύση διστάζει να εμπλακεί με χερσαίες δυνάμεις.

Οι Τούρκοι ομολογούν: Προκαλούμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο για να εκβιάσουμε την Αθήνα.



  • Τουρκική ομολογία ότι οι υπερπτήσεις γίνονται για να εξωθήσουν την Ελλάδα σε “λύση-πακέτο” στο Αιγαίο αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα του WikiLeaks
Πραγματικά εντυπωσιάζει η τουρκική ωμή παραδοχή ότι εκβιάζει γειτονικό της κράτος πετώνταε επάνω από το έδαφός του για να το αναγκάσει να δεχθεί την αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Θα τους χορέψει ζεϊμπέκικο ο Άκης; Προειδοποίηση σε Γ.Παπανδρέου


Υπονοούμενα για ευθύνες του νυν πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων Type 214, αφήνει να εννοηθούν ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στο ΒΗΜΑ. Παραδέχεται ότι υπήρξαν παράνομες προμήθεις: “Είναι φανερό ότι η υπόθεση “μπάζει νερά”, υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος” αλλά “Ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ είναι αποφασιστικός ,όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα".

Καταστρέφοντας τον Ελληνικό Στρατό



  • Σε παρωδία εξελίσσεται η υπόθεση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, γράφει ο Τύπος της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα το σύνθετο εγχείρημα ριζικού εκσυγχρονισμού, όπως την παρουσίαζε πριν από αρκετούς μήνες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν είναι τελικώς παρά ένα φαύλο σχέδιο απουσίας τομών, οράματος και εναρμόνισης με το επιχειρησιακό πλάνο ενός σύγχρονου, έξυπνου και ευέλικτου στρατού. Επίσης, στερείται προσαρμογής στα νέα δυσμενή οικονομικά δεδομένα για τη χώρα μας.