Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Tι "είπε" το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα


Στη συνήθη τακτική του έκθεση προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Τουρκία και η Αλβανία. Το πόρισμα έδειξε μερικά καλά σημεία και πρόοδο σε σχέση με το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε μια σειρά από τομείς. Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα έλαβε χώρα με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστίας των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Διαφάνειας, της ΕΛΑΣ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και του Υπουργείου Υγείας.
 

Το παρασκήνιο Παπανδρέου, Soros και Goldman Sachs


Τις τελευταίες μέρες πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο παρασκήνιο το οικονομικό και χρηματιστηριακό. Κάτι συμβαίνει στο παρασκήνιο του χρηματιστηρίου ένας περίεργος μηχανισμός που…..περιλαμβάνει και την Goldman Sachs κάτι ετοιμάζει. Ήδη στελέχη της GS βρίσκονται στην Ελλάδα και το αμέσως επόμενο διάστημα οι επαφές θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο. Η GS προφανώς θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Κύκλοι που παρακολουθούν και γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στο οικονομικό και πολιτικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι προσεχώς θα ανεβάσουν την αγορά οι ξένοι με προφανή στόχο τις αποκρατικοποιήσεις.

Η ντροπή με το κλείσιμο των στρατοπέδων! 850 σ΄όλη τη χώρα!


  ΕΡΩΤΗΣΗ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ;
Η λίστα με τα στρατόπεδα που κλείνουν. Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό. “Σαρώνει” στο πέρασμα του ο “χακί Καλλικράτης”. Μεγάλες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η υπόθεση του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό, το οποίο αν και είχε προγραμματιστεί να κλείσει στο πλαίσιο του "χακί Καλλικράτη" παραμένει ανοιχτό επειδή -όπως λένε οι πληροφορίες- το ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο αλλά η νοοτροπία και η... πρακτική του ΥΕΘΑ σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ο "χακί Καλλικράτης" με το συμμάζεμα των μονάδων και το κλείσιμο εκατοντάδων στρατοπέδων θα απελευθερώσει σημαντικά ποσά που χρόνια τώρα αλλά και σήμερα δαπανώνται για την συντήρηση "στρατοπέδων-φαντασμάτων". Τα οποία υποτίθεται ότι συντηρούν οικονομικά τοπικές κοινωνίες, αλλά ούτε αυτό τελικά το κάνουν;

Στο στόχαστρο της Νέας Τάξης και πάλι ο ελληνικός χρυσός


Αντιδρούν στο ξεπούλημα στους νεοφιλελεύθερους πλιατσικολόγους του πλούτου των εθνών, του σιναφιού του Σόρος (βλ. τη δραστηριότητα της εταιρείας του, της TVX Gold, γνωστή για τα προβλήματα που προκάλεσε με το ραδόνιο, ένα φυσικό ραδιενεργό στοιχείο, στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής). Οι Επιτροπές Αγώνα Μ. Παναγίας, Αρναίας, Σταγείρων-Ακάνθου Χαλκιδικής, σε δελτίο Τύπου που.... απέστειλαν στα ΜΜΕ εν όψει της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς «Συνεδρίου», «Ο Ορυκτός Πλούτος της Ελλάδας: βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης» (τώρα τη «θυμήθηκαν» όλοι...), την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο King George Palace της Αθήνας, λένε πολλά...
Σημειώνουμε εδώ ότι παραπάνω περιοχή είναι πατρίδα του Αριστοτέλη και φυσική πύλη πρόσβασης στο Άγιο Όρος και αν μη τι άλλο, αξίζει επιπλέον σεβασμό... Αλλά, αυτά για τους πλιατσικολόγους, που έχουν βάλει στο μάτι τον ελληνικό χρυσό (και το ουράνιο...), είναι «λεπτομέρειες»! Όχι όμως και για τους Έλληνες. Κατά τα άλλα, ο Σόρος είχε το θράσος να δηλώσει προ μηνών, κοροϊδεύοντας τους πάντες, ότι ο χρυσός αποτελεί την «απόλυτη φούσκα». Μια προειδοποίηση όμως, που δεν είχε επίδραση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Γκρεμίζουν κτήρια του Λιμενικού προς χάριν ΤΖΑΜΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ!



EΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ,ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΓΑΠ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Σε μια πρωτοφανή όσο και παράνομη ενέργεια, προχώρησε ο «πράσινος» δήμαρχος Χανίων.
Συγκεκριμένα, ο (πρώην υπουργός) Σκουλάκης, προχώρησε την Κυριακή (!) 10 Απριλίου 2011, στην κατεδάφιση του κτιρίου του Λιμενικού Περιπτέρου, το οποίο θεωρούσε ότι απέκρυπτε το γειτονικό κτίριο, γνωστό και ως....

KAΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ


Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο...

Ισραήλ προς Ελλάδα: Καθορίστε την ΑΟΖ και αν αντιδράσει η Τουρκία θα είναι αιτία πολέμου για εμάς



«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της.... Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli». Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή στο....

Ο νόμος για τις μεταμοσχεύσεις είχε ψηφιστεί και στην Αργεντινή μόλις πήγε το ΔΝΤ! Τυχαίο;


  • Ζωντανά δοχεία ανθρώπινων ανταλλακτικών - Έτσι μας βλέπουν οι Νεοταξικοί έμποροι ελπίδας
Με το γνωστό αναμάσημα περί της ''ψήφου εμπιστοσύνης'' από τον λαό, η διεφθαρμένη μειοψηφία επιβάλλεται στην ανήμπορη πλειοψηφία και το νέο οργουελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να περάσουν, θα υποχρεώνει (άκουσον άκουσον) όλους τους Έλληνες πολίτες να δωρίζουν τα όργανά τους μετά από το θάνατό τους, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή μετά την έλευση και την κατοχή της από το ΔΝΤ!!!.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εθνική Φρουρά και ασφάλεια



Είναι παρήγορο: Παρά τα χτυπήματα, τις υπονομεύσεις και την άθλια φυγοστρατία, η Εθνική Φρουρά είναι ο πιο αγαπητός θεσμός από τον κυπριακό Ελληνισμό. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΡΙΚ, η Ε.Φ. είναι αποδεκτή από το 73% του πληθυσμού. Πριν από 15 χρόνια, η αποδοχή άγγιξε το 90% αλλά τότε είχαμε σε ισχύ το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και την εξαγγελία της κυβέρνησης Κληρίδη για αγορά και εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τελεσίγραφο τρόικας στην κυβέρνηση



Καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την παρουσίαση του τριετούς προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου της περιόδου 2012 – 2015, η τεχνική αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ που είχαν έρθει στην Αθήνα στις αρχές του μήνα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Ετοιμάζουν όμως και μια «εμπιστευτική επιστολή», την οποία θα αποστείλουν οι προϊστάμενοί τους, κκ. Πόουλ Τόμσεν και Γιούνκερ Κρούγκερ, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στην οποία θα περιγράφουν την κατάσταση της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται.
«Πάρτε μέτρα, αλλιώς δόση μόνο με απόφαση»

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αμερικανοί και ΔΝΤ ανησυχούν αν ο Γιώργος θα τα “βγάλει πέρα”


Μόλις μια βδομάδα πριν από τη σύναξη στη Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών των μελών του Οργανισμού, μια από τις πιο γνωστές Δεξαμενές Σκέψης (Think Tanks ), το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS ) οργάνωσε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση υπό μορφή Σεμιναρίου για την ελληνική οικονομική κρίση στο πλαίσιο σειράς παρόμοιων σεμιναρίων του Κέντρου για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κρίση.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Π.ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Παράνομη η καταβολή διοδίων μετά τις 5 Απριλίου”


Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, αναφέροντας πως από 5 Απριλίου, δηλαδή μετά την τέταρτη αποκλειστική προθεσμία 32 μηνών από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με την Ολυμπία Οδό, παύει η πληρωμή διοδίων στα μη ολοκληρωμένα τμήματα της εθνικής οδού, οπότε σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να σταματήσουν να αποδίδονται διόδια από τους πολίτες.
Αναλυτικά, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει στην....

Milliyet: “Δηλητήριο για την Τουρκία” έκθεση του State Department


Η εφημερίδα Milliyet με τίτλο  «Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία» αναφέρεται σε έκθεση του State Department που κάνει επισημάνσεις για τα ανθρώπινα δικαίωματα και την παραβίαση τους από τη γειτονική χώρα.
Αναλυτικότερα, στις 46 σελίδες της αναφοράς η Τουρκία βαρύνεται με τις πιο βαριές κατηγορίες . Ακολουθούν τα πιο σημαντικά στοιχεία της αναφοράς:

Θέλουν το Καστελόριζο «ιπτάμενο» νησί - Η Άγκυρα θεωρεί ότι το νησί δεν δικαιούται ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ


Η Άγκυρα θεωρεί ότι το Καστελόριζο έχει μόνο ζώνη χωρικών υδάτων και όχι υφαλοκρηπίδα ή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η προκλητική αυτή θέση της Τουρκίας, η οποία περιέχεται στην απάντηση που δόθηκε στο αυστηρότατο διάβημα της Αθήνας για την πρόσφατη παρενόχληση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «ΟGSΕxplora» στις 12 Μαρτίου από τουρκική κορβέτα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει στο παραμικρό τις διεκδικήσεις της.

Αιγαίο - Η μακροχρόνια διαμάχη και ο ρόλος των Αμερικανών


 O συγγραφέας, εκτός από επιτυχημένος στρατιωτικός, υπήρξε και καλός πολιτικός. Χρημάτισε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣOΚ και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Με τις ιδιότητες αυτές χειρίστηκε κρίσιμα θέματα και κατέστη κοινωνός πλούσιου πρωτογενούς υλικού, σχετικού με το θέμα που πραγματεύεται στην εργασία του. Αυτό την καθιστά ενδιαφέρουσα, αποκαλυπτική και άκρως κατατοπιστική. Αρχίζει, συνδέοντας τη διαμάχη στο Αιγαίο με το Κυπριακό και τον αγώνα των Ελληνοκυπρίων για αυτοδιάθεση και ένωση με τη μητέρα-πατρίδα. Προσπάθεια που δεν στήριζε η ελλαδική πολιτική ηγεσία, γιατί θα έφερνε σε αντιπαράθεση την Ελλάδα με τη Βρεττανία και τις ΗΠΑ.

Δισεκατομμύρια από τα κοιτάσματα της Ελλάδας


Μέχρι και το 1/3 των εθνικών αναγκών σε υδρογονάνθρακες θα μπορούσε να καλύψει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στόχος για εξοικονόμηση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη 10ετία. Έρευνα για νέα κοιτάσματα στο μέγεθος του Πρίνου. Έσοδα ύψους 10 - 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα 10 - 15 χρόνια μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες επενδύσεων και τα κέρδη των εταιριών.

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ ειναι ενας αντιπαραγωγικός! Είναι Έλληνας!


 Αχ να είχαμε και μερικούς κορυφαίους πολιτικούς στην Ευρώπη !!!
Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο....

Αίσχος!!! Έκλεισαν τα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο!!!


Με απόφαση της Πανεπιστημιακής τους διοίκησης, τα δύο ιστορικά Πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναστέλλουν από σήμερα 8/4/2011 την λειτουργία τους. Η απόφαση ελήφθη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχουν περιέλθει, και για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.
Το αδιέξοδο αυτό έχει σαν....

ΑΙΓΑΙΟ: Ξεκινούν οι τελικές συζητήσεις για όλα...


Ξεκινά στην Αθήνα ο 50ος κύκλος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα που άρχισαν και συνεχίζονται από το 2002. Οι επαφές είχαν σχεδόν παγώσει μετά το 2004 και ξεκίνησαν το 2008 επί Ν.Μπακογιάννη πάλι. Στις επαφές αυτές οι διπλωμάτες και πολιτικοί που συμμετέχουν συζητούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ο....

AOZ: Ένα ανεπιθύμητο δικαίωμα;


Ο χειρισμός της εξωτερικής πολιτικής και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας σε εποχή παγκόσμιων αλλαγών απαιτεί αναλύσεις, διατυπώσεις και πολιτικές που υπερβαίνουν, δυστυχώς, τόσο τις ικανότητες, όσο και τις δυνατότητες του πολιτικού προσωπικού, όπως, επίσης, και τις υφιστάμενες ελλιπείς χωρητικότητες του ελληνικού κράτους. Συχνά δε, η κυβέρνηση δείχνει ως μια παρέα που δεν επιθυμεί να τις δώσουν επιπλέον αρμοδιότητες, διότι τότε θα αυξάνονται οι υποχρεώσεις της. Πιο ειδικά, η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα νέα δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα της ΑΟΖ, ως μια καινούργια δυνατότητα, αλλά ως πρόβλημα.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αιγαίο: Ξεκινούν οι τελικές συζητήσεις για όλα...



Ξεκινά στην Αθήνα ο 50ος κύκλος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα που άρχισαν και συνεχίζονται από το 2002. Οι επαφές είχαν σχεδόν παγώσει μετά το 2004 και ξεκίνησαν το 2008 επί Ν.Μπακογιάννη πάλι. Στις επαφές αυτές οι διπλωμάτες και πολιτικοί που συμμετέχουν συζητούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ο 50ος γύρος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα θέματα του Αιγαίου.