Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Προμηθευτήκαμε 60 “τυφλά” F16!



Η Ελλάδα προμηθεύτηκε παρτίδα από αμερικανικά F16 που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks που φέρνει στο φως η Καθημερινή. Τη συμφωνία για τα 60 F16, είχε υπογράψει το 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν ύψους 2 δισ. δολαρίων. Τα αεροσκάφη ήταν της εταιρείας Lockheed Martin ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας τους ήταν άλλης αμερικανικής εταιρειάς, της Raytheon.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Το τριετές εξοπλιστικό πρόγραμμα - Φόβοι αναβολής έγκρισής του


Φόβοι ότι υπάρχει περίπτωση αναβολής του "σφραγίσματος", σε αυτή την φάση, της υπόθεσης επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και της μείωσης του επιτοκίου κατά 1%, στην Σύνοδο των Βρυξελλών, λόγω της πορτογαλικής κρίσης, μια εξέλιξη που θα συμπαρασύρει σε αναβολή και την επικύρωση του προγράμματος αμυντικών επενδύσεων της χώρας, εκφράζονται από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ναυμαχία» για τα.... ψάρια του Αιγαίου! - ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ…ΤΑ ΝΕΡΑ


Την προηγούμενη εβδομάδα το πλήρωμα ενός ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε στα ανοιχτά από το Αγαθονήσι -σε ελληνικά χωρικά ύδατα- δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τουρκικά σκάφη που διεκδικούσαν τα ψάρια! Κάθε φορά που γίνεται ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λέμε ότι έχουμε την εξήγηση: οι Τούρκοι προκαλούν επειδή θέλουν να κάνουν «παιχνίδι» με τα πετρέλαια του ελληνικού αρχιπελάγους. Είναι όμως έτσι; Το τελευταίο, άγριο επεισόδιο στο Αγαθονήσι, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς, αποδεικνύει ότι ίσως οι Τούρκοι να θέλουν περισσότερο από τα πετρέλαια τα ψάρια! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την προηγούμενη εβδομάδα το πλήρωμα ενός ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε στα ανοιχτά από το Αγαθονήσι -σε ελληνικά χωρικά ύδατα- δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τουρκικά σκάφη που διεκδικούσαν τα ψάρια!

Γιατί η Δύση θέλει να ρίξει το Καντάφι – Τι τρέμει η Άγκυρα – Γιατί οι ΗΠΑ ευνοούν τις εξεγέρσεις


 Επισήμως, η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» δεν έχει ως επίσημο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Είναι σαφές, όμως, ότι πιθανότητες ενός συμβιβασμού, που θα περιλαμβάνει τη παραμονή του στην εξουσία, καθίστανται αμελητέες. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δυναμική της εμπλοκής οδηγεί τις δυτικές δυνάμεις να υπερβούν την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το γεγονός αυτό μειώνει τις πιθανότητες η Λιβύη να διχοτομηθεί de facto, αν και η περίπτωση αυτή δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Η δυτική επέμβαση απομακρύνει το ενδεχόμενο οι καθεστωτικές δυνάμεις να καταπνίξουν την επανάσταση. Από την άλλη, μένει να αποδειχτεί στην πράξη εάν οι επαναστατικές δυνάμεις είναι ικανές να καταλάβουν τη Τρίπολη.

Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει ολόκληρο τον Ύμνο εις την Ελευθερία; Ιδού η ευκαιρία!



Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει ολόκληρο τον 'Ύμνο εις την Ελευθερία', από τον οποίο οι δύο πρώτες στροφές αποτελούν τον Εθνικό μας Ύμνο; Φοβάμαι, λίγοι! Κι ακόμα λιγότεροι - ίσως ελάχιστοι- έχουμε μελετήσει πόση σοφία υπάρχει κρυμμένη σε κάθε λέξη του!
Κι όμως, πιστέψτε με......
, αξίζει τον κόπο! Όχι από "πατριωτισμό", αλλά γιατί οι περισσότεροι στίχοι του μοιάζουν σαν να μην γράφτηκαν το 1823, αλλά σήμερα! Αν έχετε τη διάθεση και τον χρόνο, σας εύχομαι καλή ανάγνωση!
'Ύμνος εις την Ελευθερίαν'
στίχοι: Διονύσιος Σολωμός
μελοποίηση: Νικόλαος Μάντζαρος
Στροφές 1 εως 10

Σκηνές από μια παρέλαση: Χειρότερη η σιωπή από το γιουχάισμα



Για πρώτη ίσως φορά μια φωτογραφία δεν αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αλλά και δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τη θλίψη, την απογοήτευση, αυτό το κενό στο στομάχι που ένιωθε όποιος κυκλοφόρησε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος την ώρα της παρέλασης.

Αραία αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα αυτοί που στάθηκαν στις άκρες των κεντρικών δρόμων. Ένα απόλυτο κενό μπροστά στον μοναχικό Άγνωστο Στρατιώτη. Ένα βουβό και άψυχο κτίριο πίσω του η Βουλή. Ένα κουφάρι η εξέδρα των επισήμων. Παντού πρόσωπα σκυθρωπά, περίλυπα, μετείχαν έλεγες σε πένθος και όχι σε εθνική γιορτή. Σε εθνικό πένθος. Ίσως για μια στιγμή να πετάρισε η ελπίδα βλέποντας τα νιάτα να παρελαύνουν.

«…κι’ έλεες πότε αχ πότε βγάνω το κεφάλι από τσ’ ερμιές;
Κι’ αποκρίνοντο από πάνω κλάψες, άλυσες, φωνές»…

«Τώρα είναι η ευκαιρία η Ελλάδα να ορίσει την ΑΟΖ στο Αιγαίο»





Η Τουρκία εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες συντελούνται στη Μεσόγειο θάλασσα, προσπαθεί να καταστήσει ακόμη πιο δηλωτικές τις παράλογες απαιτήσεις της, εντείνοντας τις προκλήσεις της με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έρχεται ένταση στο Αιγαίο




Όταν όλες οι αρμάδες του κόσμου είναι μαζεμένες στη Μεσόγειο, πλην της Ρωσικής, με στραμμένη την προσοχή στη Λιβύη, είναι μια κατάλληλη στιγμή η Τουρκία να επιδιώξει να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο. Το κρίσιμο σημείο είναι έξω από το Καστελόριζο στο σημείο που ενώνονται η νόμιμη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδος με την Κυπριακή άρα και με την Ισραηλινή , αλλά και η επιδιωκόμενη , εκτός Διεθνούς Δικαίου, Τουρκική με την Αιγυπτιακή.

Ημέρα με την ημέρα η Τουρκία καθιστά την κατάσταση στο Αιγαίο μη ανατρέψιμη



Το ιταλικό σκάφος Explora
Σε διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη η Ελλάδα, μετά από νέα πρόκληση της Τουρκίας, η οποία επιμένει να αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελορίζου και να ισχυρίζεται ότι αυτή περιορίζεται μόνο στα χωρικά του ύδατα.

Την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση στην ιστορία της ετοιμάζει η Τουρκία στο Καστελόριζο



Για την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση των τελευταίων ετών στην περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της Ρόδου, προετοιμάζεται η Τουρκία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες μεγάλη είναι η κινητικότητα, η οποία λαμβάνει χώρα στον τουρκικό ναύσταθμο Ακσάζ, ο οποίος βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου.

30 δις ευρώ στις τράπεζες!!!! Νέο φρουτο! Μέχρι τώρα έχουν εισπραξει 100 δις.. Εγγυητής ποιος άλλος;; Το Ελληνικό Δημόσιο!!


ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Όλο το Mega στην γραμμή που έδωσε στο υπουργικό συμβούλιο οΠαπανδρέου. Το... κυβερνητικό τρίοΠρετεντέρηςΚαψής και οΧασαπόπουλος πήραν γραμμή για να πουν τα ίδια ακριβώς πράγματα. Και οι τρεις σχολιαστές ζητούσαν από τις τράπεζες να...
ενισχύσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων. Η άποψή τους προς την σωστή κατεύθυνση. Το περίεργο; Ότι τόσο καιρό δεν έλεγαν τίποτα και ότι όλοι σήμερα το... θυμήθηκαν προφανώς για να ενισχύσουν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός! Εάν αυτοί δεν λέγονται κυβερνητικοί παπαγάλοι, πως λέγονται;

Οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" αναγνώρισαν τα Σκόπια ως... "Μακεδονία"



Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… “Μακεδονία”, κυκλοφόρησαν και διανέμουν σε σπίτια, ανά την Ελλάδα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα»...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟΥ:ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ,ΨΩΜΑΚΙ!


ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!
Καμαρώστε τον ελεεινό και τρισάθλιο που έχει το θράσος να μας λέει πως "μαζί τα φάγαμε": ΞΟΔΕΥΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!....

Ρε γελοίε τύπε,μιας και όπως λες τα...φάγαμε μαζί,ο λογαριασμός κινητής του μέσου Έλληνα είναι ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ;

Φυσικά,για να είμαστε δίκαιοι,δεν είναι μόνο ο Πάγκαλος ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ,ΑΦΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ,αλλά ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τρόικα: Η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών



  • Προσπάθεια να ορίσουν και τον αριθμό (ουσιαστικά την στρατιωτική ισχύ) της Ελλάδας, για λόγους... οικονομίας, καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας
  • Επικίνδυνες θέσεις για την αποτελεσματική άμυνα της Ελλάδας θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές μας
  • Σοβαρές ανησυχίες για αποδοχή της πρότασης από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου
«Λύση» - σοκ για τους επαγγελματίες οπλίτες πενταετούς υποχρεώσεως προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών. Ενόψει της επικείμενης έλευσής τους για τον νέο έλεγχο, έχουν καταστήσει σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών»! Αυτή τη στιγμή, οι ένστολοι είναι πάνω από 160.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Πεντάγωνο ξεπερνά τις 200.000, με την προσθήκη όσων ανήκουν στο λεγόμενο πολιτικό προσωπικό. Η τρόικα ζητεί haircut της τάξης του 30% στο «βαθύ κράτος».

«Διπλά βιβλία» στο υπουργείο Άμυνας…!!!



Στα τυφλά, χωρίς πυξίδα και στρατηγικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών, συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο των μαχών που δίνει η χώρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την οικονομική ανόρθωσή της.

Από σήμερα, οι ΗΠΑ χρωστάνε χάρη στην Τουρκία!!!



Τι αντάλλαγμα θα ζητήσουν οι Τούρκοι από τον Ομπάμα;

Οι ΗΠΑ ζητάνε επίσημα χάρη από την Τουρκία, προκειμένου η Άγκυρα να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Λευκού Οίκου στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση τεσσάρων αμερικανών δημοσιογράφων…! Μάλιστα, για να είμαστε ακριβείς, η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Τουρκία να ενεργεί ως "δύναμη προστασίας" των ΗΠΑ στη Λιβύη…!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βαλλιστικός λιβυκός τρόμος βλημάτων SCUD-C επάνω από την Κρήτη


Πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη στο οπλοστάσιο της Λιβύης βαλλιστικών βλημάτων SCUD-C με 500 χλμ. εμβέλεια και οι χθεσινές απειλές του Μ.Καντάφι ότι πλέον ολόκληρη η Μεσόγειος είναι μία εμπόλεμο ζώνη, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ελληνική αεράμυνα, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, που βρίσκεται εντός της ακτίνα δράσης των SCUD-C με την Σούδα να αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα. Με τα βλήματα αυτά είχε βομβαρδίσει το 1991 ο Σαντάμ Χουσεϊν το Ισραήλ.

Οι ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες για το HAARP


Για αρκετά χρόνια, τέσσερις τουλάχιστον Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες και εξελίξεις των οπλικών συστημάτων του HAARP, υποβάλλοντας τις αναφορές τους στον πρωθυπουργό Πούτιν. Πρόκειται για την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (GRU), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB), την Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (VKS) και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Βορείου Στόλου. Τα στοιχεία των αναφορών που έχουν γίνει γνωστά είναι αποκαλυπτικά και άκρως ανησυχητικά.

Μέχρι τέλος του 2012, ο στόχος είναι να μπουν "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο


Μέχρι και μαχητικά αεροσκάφη έστειλε εναντίον των διαδηλωτών ο Καντάφι. Πάνω από 300 οι νεκροί από την αρχή της "αυθόρμητης" λαϊκής εξέγερσης. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο και οι πολύ αισιόδοξοι στο στρατόπεδο της νέας τάξης, προβλέπουν ακόμη και ανατροπή του Αχμαντινετζάντ στο Ιράν. Μετά την εγκατάσταση των ελεγχόμενων κυβερνήσεων περιφερειακά στη Μεσόγειο, από τη Συρία ως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη όλων αυτών των νέων "δημοκρατιών" στην Μεσογειακή ένωση, που θα είναι μία επέκταση ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής.

Το δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου: Υποταγή στην Τουρκία ή το Ισραήλ;


Πολλοί αναλυτές, αναφερόμενοι στην ακατανόητη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μιλούν για ανεπάρκεια, για λάθη, για παραλήψεις, για ανικανότητα κ.λπ., θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν έχει σχέση με μια συνειδητή πολιτική σχεδιασμένης υποτέλειας και εξυπηρέτησης συμφερόντων που αποφασίζονται από εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας και κυρίως από την «φίλη και σύμμαχο» Αμερική.

Κατάλαβε κανείς τι έγινε στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 Μαρτίου;



Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων στην Λιβύη και τα κατορθώματα επί ανύπαρκτων αντιπάλων Γάλλων, Βρεττανών και Αμερικανών, με επόμενη «φάση» την ανάληψη δράσεως από τα ρετάλια του ΝΑΤΟ Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία κλπ. πέρασε (όχι τυχαία…) απαρατήρητο ή σχεδόν το ναυτικό επεισόδιο στο Καστελόριζο το Σάββατο 12 τρέχοντος.
Σιγά τ’ αυγά θα πειί κάποιος. Εδώ η Yavuz και η Yildirim κοντεύουν να αποκτήσουν τιμής ένεκεν νηολόγιο Λιμένος Λαυρίου !

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Γιατί το NATO δεν βομβαρδίζει και τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο;


Έχουν αρχίσει οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη, υπό το πρόσχημα της προστασίας των αμάχων από το καθεστώς του Καντάφι. Το μέγεθος των ανθρωπίνων απωλειών από τις προσπάθειες του καθεστώτος του Καντάφι να ελέγξει τους εξεγερμένους και τους 'εξεγερμένους' πολίτες της Λιβύης, είναι λίγο-πολύ γνωστό. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει καν τις χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους της εισβολής, τους 200 χιλιάδες πρόσφυγες της κατοχής, των οποίων την περιουσία συνεχίζουν να σφετερίζονται οι βάρβαροι Τούρκοι, στον οποίο σφετερισμό συμμετέχουν σε πολλές περιπτώσεις οι συνένοχοί τους Βρετανοί και Εβραίοι.

Λιβύη: Σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί - Διάγγελμα του Καντάφι



Οι βομβαρδισμοί στρατιωτικών στόχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι από το διεθνή συνασπισμό διεκόπησαν σήμερα το πρωί στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι κάτοικοι της Βεγγάζης που την εγκατέλειψαν χθες εξαιτίας των σφοδρών πυρών που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν.

Μόνιμα Στελέχη και Επιστήμονες του Ελληνικού Στρατού ετοιμάζουν τον πρώτο Έλληνα Ρομποτικό πολεμιστή



Κώστας Αττιάς - Μια μικρή, συμπαγής και αποφασισμένη ομάδα από μόνιμα στελέχη και επιστήμονες που υπηρετούν τη θητεία τους προσφέροντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο κοινωνικό σύνολο είναι η αιχμή του δόρατος της προσπάθειας του Ελληνικού Στρατού που εκμεταλλεύεται τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχουν αποκτήσει στη νανοτεχνολογία και στη ρομποτική ικανοποιώντας την «δίψα» τους για τη δημιουργία νέων....

Φοβούνται «επανάσταση» στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου



Το σκέπτονται οι πολιτικοί να καθίσουν στις θέσεις των επισήμων

Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και.....

Λεφτά υπάρχουν... για να βομβαρδίζουμε την Λιβύη!!! Στα όπλα ο ελληνικός στρατός



Στα όπλα ο ελληνικός στρατός
Με εντολή του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου από τις 7 το πρωί στη βάση της Σούδας θα πρέπει να βρίσκεται όλο το προσωπικό καθώς ανακαλούνται όλες οι άδεις και οι έξοδοι.
Η χώρα μας θα μετέχει στις επιχειρήσεις με 4 αεροσκάφη- για αναχαιτίσεις και όχι για βομβαρδισμό- , με δύο φρεγάτες, με ελικόπτερα διάσωσης και έρευνας . Σε ενεργοποίηση τίθενται και τα δύο ραντάρ της Μεσογείου. Η Ελλάδα, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, "μιλάει" με το ΝΑΤΟ για ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη και αναμένονται εντολές για όποια ανάμειξη στρατιωτική ανάμειξη της χώρας μας.
Παράλληλα, πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ αναμένουν στην Σούδα εντός των προσεχών ημερών, ενώ ήδη έχουν καταφθάσει Αμερικανικές και Γαλλικές δυνάμεις μαζί με τους τεχνικούς τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να χτυπήσουν με πυραύλους... Τόμαχοκ. Δύσκολα η αντιαεροπορική άμυνα των Λίβυων δύσκολα θα μπορέσει να τους αναχαιτίσει...

4 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω κρίσης για...τζαμί στον Έβρο!!! ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...



Την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας καταργεί και συνενώνει σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης και κρατικές επιχειρήσεις πρόκειται να "βγουν στο σφυρί" για να σωθεί το Δημόσιο, το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει...4 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, "Μπιρλίκ", την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας ότι θα δωθούν 4 εκατομμύρια ευρώ για την....

Δείτε την φωτογραφία της ημέρας!!!



Φωτογραφία της ημέρας: Κάτι που δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα
Οι γιαπωνέζοι κατάφεραν να ξαναφτιάξουν τον συγκεκριμένο δρόμο μέσα σε λίγες μέρες, κι όλα αυτά ενώ βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στην Ελλάδα πόσους μήνες (για να μην πω χρόνια) θα έκανε να κατασκευαστεί κάτι αντίστοιχο και μάλιστα χωρίς αντίξοες συνθήκες;
Δεν είναι τυχαίο το ότι η Ιαπωνία, ακόμα και έχοντας υποστεί βιβλική καταστροφή, βρίσκεται έτη φωτός μπροστά από μια χώρα που -μεταξύ άλλων- δεν γνωρίζει τι θα πει οργάνωση και εργατικότητα…

Η ιδιοφυΐα του αιώνα μας: Νίκος Λυγερός


Είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς.Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία.
Ο Νικος Λυγερος ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των10.000 σελίδων και εντόπισε επ΄ ακριβώς τις αντιφάσεις καισυνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.