Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ότι βγαίνει από το Ακσάζ, αναγνωρίζεται, ταυτοποιείται και προωθείται πρός στοχοποίηση!


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΟΧΑΣΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ !
ΚΑΡΔΙΟΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΚΙ’ΑΥΤΟΣ !
Ο ψύχραιμος παρατηρητής των εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο και τις τελευταίες ώρες γύρω από το σύμπλεγμα του Καστελορίζου δεν έχει κανένα λόγο να εκπλαγεί η να ανησυχήσει. Έχουμε αναφερθεί από το antinews στις πραγματικές στοχεύσεις της Τουρκίας, στο παίγνιο ισχύος που εξελίσσεται στην περιοχή και στην προσχηματική «όξυνση» ού μήν και …πολεμικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ. Για άλλους κτυπά η καμπάνα !

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Προκλητική απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό διάβημα



Στις προσβάσεις του λιμανιού της Αττάλειας πλέει το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor”, το οποίο έχει συμβόλαιο με την τουρκική κυβέρνηση για διενέργε υποθαλάσσιων εργασιών. Με NAVTEX, η Άγκυρα ενημέρωσε από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ότι το “Bergen Surveyor” συνοδευόμενο από τρία μικρότερα ερευνητικά πλοία
θα εκτελέσει εργασίες σε μια μεγάλη περιοχή για το διάστημα των επομένων δύο μηνών μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Συμφωνία εξόντωσης της Ελλάδας στην τηλεδιάσκεψη


Η ευρωπαϊκή μπλόφα φαίνεται ότι πιάνει. Αφού επί μία εβδομάδα «σκύλιασαν» με πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, αφού πάγωσαν τον κόσμο που περίμενε έξοδο από το ευρώ, να χάσει τις αποταμιεύσεις του, να καταστραφεί γενικώς, όλα δείχνουν ότι τώρα οι Ευρωπαίοι ολοκληρώνουν το σχέδιό τους. Θα ζητήσουν από την Ελλάδα να πάρει σκληρά μέτρα, όπως αυτά που είχε δεσμευτεί με το Μεσοπρόθεσμο κι όχι μόνο. Θέτοντας το δίλημμα ή σας αφήνουμε και χρεοκοπείτε ή κάντε εδώ και τώρα ότι σας ζητάμε, οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο θα μας βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Θα είναι τόσο άγρια τα βασανιστήρια που θα υποστούμε, που καλύτερα θα λέμε να χρεοκοπούσαμε.

Η Τουρκία βάζει φωτιά στη Μεσόγειο - Βγάζει ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και φρεγάτες κοντά στο Καστελόριζο.



- Η Άγκυρα επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στα ελληνοτουρκικά αφού με το Ισραήλ τα έχει βρει σκούρα
- Έφθασε το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ - Φόβοι για επέμβαση των Τούρκων
- Το Ισραήλ παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων μέσω δορυφόρου
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με την ....
τουρκική ανακοίνωση ερευνών από νορβηγικό πλοίο “Bergen Surveyor”:
«Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο “Bergen Surveyor” και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

 



ΕΠΕΙΓΟΝ... ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ! ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΧΘΕΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ!




Από τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος 15/9/2011 Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις που ενδεχομένα να επιχειρήσουν από στιγμή στιγμή αποτρέποντας ή απαντώντας σε πολεμική ενέργεια των τούρκων...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εκατέρωθεν προκλήσεις από Τουρκία και Ισραήλ



Το Ισραηλινό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμαστική βολή του αναβαθμισμένου συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 με σενάριο που περιελάμβανε προσομοίωση εισερχομένου εχθρικού βλήματος. Το σύστημα Barak 8, μέγιστου βεληνεκούς 70km, που θα εξοπλίζει τις κορβέτες Sa’ar 5 αναπτύχθηκε με σκοπό τη προστασία από εξελιγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας, όπως ο ρωσικής κατασκευής Yakhont (P-800 Oniks) που βρίσκεται στο οπλοστάσιο της Συρίας.


Mεγάλη τουρκική ναυτική δύναμη μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης.



Mεγάλος αριθμός τουρκικών σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και πυραυλάκατοι Kilic) και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν πριν λίγες ώρες από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) και βρίσκονται αυτή στην στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου με χρήση πραγματικών πυρών. Στην περιοχή υπάρχει μια ελληνική κανονιοφόρος.

Επίδειξη ισχύος από το Ισραήλ στους τσαμπουκάδες του Ερντογάν!


Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη ισχύος προχώρησαν οι ισραηλινοί μετά τις απειλές τις Άγκυρας περί εξόδου του Τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14 Ισραηλινά μαχητικά f-16, πέταξαν οπλισμένα
μέχρι τα όρια του FIR της Αιγύπτου, στην οποία βρισκόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR της Κύπρου έχοντας καταθέσει σχέδιο πτήσης και διαθέτοντας άδεια διέλευσης. Στη συνέχεια έκαναν στροφή και έφτασαν στα όρια του FIR Τουρκίας.

Casus Belli: Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από Τουρκία.





Αυτόν που θεωρεί «αδύναμο κρίκο» της τριμερούς σύμπραξης Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, αποφάσισε να προκαλέσει η Άγκυρα ανοιχτά, για να αλλάξει τα σε βάρος της στρατηγικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή στην στιγμή στην Α. Μεσόγειο: Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή ανατολικά της....
Κρήτης, νότια και νοτιοανατολικά της Μεγίστης (Καστελόριζο) πρόκειται να ξεκινήσει η Τουρκία τους πρώτους μήνες του 2012, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού της Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πτωχεύσει η Ελλάδα.Η Τουρκία...είναι η αιτία!






Η σύγκρουση στην Ελλάδα μεταξύ «εφαρμογής μνημονίου» και «ανυπακοής» δεν μοιάζει μόνο αλλά καθημερινά αποδεικνύει πόσο αδιέξοδη είναι.

Οι αδύναμες πολιτικές και επιχειρηματικές ηγεσίες που προσπαθούν τις «μεταρρυθμίσεις» στερούνται νομιμοποίησης μιας και επί 35 χρόνια ηγήθηκαν και διαχειρίσθηκαν ότι σήμερα μετά βδελυγμίας αποστρέφονται.

Οι αντίπερα αντιφρονούντες κραυγάζουν σε εκθέσεις, πλατείες και σηκώνουν μπάρες διοδίων.

Η εκτιμώμενη πορεία της… κρουαζιέρας των τουρκικών φρεγατών


Με απόλυτη ψυχραιμία υποδέχθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την είδηση για τον επικείμενο απόπλου των τριών τουρκικών φρεγατών οι οποίες δημοσιεύματα τις θέλουν να οδεύουν προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου θα ρίξουν λάδι στη φωτιά των σχέσεων της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ. Την ανησυχία προκάλεσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» με τίτλο «σκυλοκαυγάς στην Ανατολική Μεσόγειο», όπου αναφέρεται η αναχώρηση των φρεγατών από το ναύσταθμο του Ακσάζ.

Α. Νταβούτογλου: «Μη διανοηθείτε να δοκιμάσετε την ισχύ της Τουρκίας»


Νέες απειλές εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου εναντίον του Ισραήλ αλλά και κάθε άλλης ΄χωρας που θα τολμούσαν(!) να βοηθήσουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) στον αγώνα του για ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε πόσο θα πληρώσετε το τέλος ακινήτου ανά περιοχή



Κεραμίδα έριξε στα κεφάλια εκατομμυρίων ιδιοκτητών και ενοικιαστών η κυβέρνηση με το νεο τελος ακινητου μέσω των λογαρισμών της ΔΕΗ. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα επιβάλλεται κλιμακωτά από 0,5 ευρώ έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και η λυπητερή θα εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά και από κάποια κοινωνικά κριτήρια, όπως για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ.

Ερντογάν: Αιτία πολέμου το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά


Η αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά το Μάιο του 2010, αποτελούσε αιτία πολέμου, ωστόσο «η Τουρκία ενήργησε με υπομονή», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξης που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα. «Το επεισόδιο της 31ης Μαΐου 2010 στο (πλοίο) Μαβί Μαρμαρά, η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα, δεν ήταν σύμφωνη με οποιονδήποτε διεθνή νόμο. Στην πραγματικότητα ήταν αιτία πολέμου.

Πόλεμος για το Πετρέλαιο: Η σύγκρουση Ισραήλ -Τουρκίας θα μπορούσε να αρχίσει στην Κύπρο


Ο Alon Liela, βετεράνος υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, πρώην πρέσβης στην Τουρκία και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου. «Η απόφαση της Τουρκίας να μειώσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το Ισραήλ θα έχει αφθονία αρνητικών επιπτώσεων» δήλωσε ο Liela προσθέτοντας ότι ήταν ‘στρατηγική απόφαση της Τουρκίας που θα επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής- το πολιτικό επίπεδο, το οικονομικό και το κοινωνικό και το χρονικό αυτό διάστημα δεν μπορεί να καθοριστεί».

Η Δίκη των ΟΥΚάδων στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ναυτοδικείο Πειραιά - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ!!!



Ας μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε... ξεχαστεί. Πλησιάζουν οι μέρες για την δίκη των ΟΥΚάδων. Και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, στο ναυτοδικείο Πειραιά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή η δίκη – ορόσημο της επικράτειας της παράνοιας (και) στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Αν και τυπικά οι συγκεκριμένοι ΟΥΚάδες ανήκουν στις τάξεις του λιμενικού, η στρατιωτική τους εκπαίδευση, η πειθαρχία και οι επιχειρησιακές ανάγκες τις οποίες εκπληρώνουν, θα έπρεπε να τους κατατάσσουν αυτόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στα Σώματα Ασφαλείας.

Aποπλέουν 3 τουρκικές Φ/Γ για Αν. Μεσόγειο - Στενή επιτήρηση από Π.Ν.


Με τίτλο "Dog fight στη Μεσόγειο", η τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει ότι τρία τουρκικά σκάφη πρόκειται να αποπλεύσουν τις επόμενες ημέρες για την Αν. Μεσόγειο, σε μια επίδειξη ισχύος που θα έχει στόχο "την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου". Οι τρεις φρεγάτες θα αποπλεύσουν από το ναύσταθμο της Μαρμαρίδας, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε στενή και αδιάκοπη παρακολούθηση από το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο "κρυφός άσσος" της Άγκυρας: Η stealth Milgem βγήκε στο Αιγαίο


Ελάχιστοι από την ελληνική πολιτική ηγεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια της χώρας, έχουν αντιληφθεί το κρίσιμης σημασίας γεγονός της εισόδου σε υπηρεσία της νέας τεχνολογίας και εγχώριας ανάπτυξης τουρκικής κορβέτας μς χαρακτηριστικά stealth  TCG Heybeliada (F-511) που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ανησυχίες για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.





Οι εξελίξεις στην ανατολική μεσόγειο προκαλούν εύλογες ανησυχίες, αφού παρατηρούνται κινήσεις που δεν αποκλείουν την περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης... Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν γεγονότα και τάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. Τα πιο σημαντικά είναι:

Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε έρευνες για πετρέλαιο, αλλά...



“Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα. Προχωρήσαμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Είναι πλούτος που ανήκει σε όλους τους έλληνες και αξιοποιείται για το κοινό μας συμφέρον”.

Η φωτιά πλησιάζει στο Αιγαίο.



  • Προετοιμάζεται για όλα η Ελλάδα παρακολουθώντας τον καυγά Ισραήλ - Τουρκίας
  • Ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • Εκτιμάται ότι η Τουρκία δεν θα ρισκάρει μία πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ, αλλά θα… ξεθυμάνει

Με ανησυχία παρακολουθεί η Ελληνική κυβέρνηση την… παρτίδα πόκερ που παίζεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία, καθώς φτάνουν πληροφορίες για ενδεχόμενη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας με αφορμή την έναρξη των εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Κύπρος: Ανταλλαγή πυροβολισμών στην πράσινη γραμμή.




Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν όλα τα στρατόπεδα στην Κύπρο, μετά από σοβαρότατο περιστατικό που συνέβη το βράδυ μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής (10-11/9/2011) στην μεθοριακή ζώνη.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, στα δυτικά προάστια της Λευκωσίας.
Υπήρξε άμεση παρέμβαση από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να σταματήσουν οι πυροβολισμοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε απολύτως, τόσο από την Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την ψευδοκυβέρνηση της κατεχόμενης Κύπρου.

Οι «βρυχηθμοί» Ερντογάν, τα σενάρια και η ελληνική ΑΟΖ.



Οι Ισραηλινοί προετοιμάζονται ακόμη και για πόλεμο, οι Τούρκοι πάλι λένε ότι το ενδεχόμενο να φθάσει η αντιπαράθεση σε ένοπλη σύρραξη, είναι ακόμη αδύναμο σενάριο,όχι όμως απίθανο. Κι αυτό ανησυχεί πολλούς στη γειτονική χώρα, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά, μία παρέμβαση των ΗΠΑ, θα σταματήσει τη πορεία προς μια σφοδρή στρατιωτική σύγκρουση. Ο Ερντογάν συνεχίζει τους λεονταρισμούς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι “βρυχηθμοί” αφορούν κι εμάς. Η ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος της Τουρκίας. Ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ, έρχεται και τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα για την Άγκυρα.
Δύο είναι τα ενδεχόμενα που ανησυχούν τους Τούρκους αναλυτές, οι οποίοι προφανώς και θεωρούν απευκταίο ενδεχόμενο τη στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ:

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ: ....."PLEASE...... και εξακολουθώ να είμαι ένας αδιόρθωτος ψεύτης"


Ο ΓΑΠ εντυπωσίασε!!!
Δραματικοί τόνοι , με ψέλλισμα της φωνής, πολύ ικεσία, κα τέλος το περιτύλιγμα των ανακοινώσεων ΓΑΠ και της ομιλίας του με πολύ "ΠΑΤΡΙΔΑ" .

H απάτη της 11ης Σεπτεμβρίου...


Οι Τούρκοι βγάζουν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου!



Ρίχνουν Άγκυρα έντασης – Οι Τούρκοι βγάζουν πολεμικά πλοία ανοιχτά της Ρόδου!

Σε κατάσταση «alarm Β» η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ


Σε κατάσταση «alarm Β»- ένα βήμα πριν από την πολεμική ετοιμότητα-, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επιτηρεί νυχθημερόν τα ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, ιδιαίτερα το «Λεβιάθαν» που συνορεύει με το λεγόμενο κυπριακό «Οικόπεδο 12»
Χαμηλά κρατούν τους τόνους οι Ισραηλινοί σε σχέση με τις τουρκικές απειλές έναντι τόσο της Λευκωσίας όσο και του Τελ Αβίβ.