Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Με την απειλή πολέμου η Άγκυρα εξέδωσε άδειες έρευνας σε Καστελλόριζο και Ρόδο


Μήπως είναι πολύ «βολική» η τουρκική πρόκληση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;

Η Άγκυρα διεκδικεί από το Ελληνικό πετρέλαιο και κάνει την κίνησή της την πλέον κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές και με μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση (ούτε καν συνταγματικά) να διαχειριστεί μία Ελληνοτουρκική κρίση.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.

ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΣΙΛΗ


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Άφθονος Ιλμενίτης (Τιτάνιο) στον νομό Έβρου αξίζει 50 φορές πιο πάνω από τον χρυσό και χρησιμοποιείται στην αεροναυτική βιομηχανία..


Γιατί κάποιοι κύκλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τον εκμεταλλευτούμε; - Απέραντο ορυκτό κρύβει στα σπλάχνα του ο ακριτικός Νομός μας. – Έχουμε “προίκα αφάγωτη” – Γιατί όμως κάποιοι κύκλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τον εκμεταλλευτούμε; – Συνεχείς αντιδράσεις και προσκόμματα σε κάθε εξορυκτική πρόταση. – Αυτή η μιζέρια, δεν μπορεί να συνεχισθεί. Εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επιμένει πως ο Έβρος μπορεί να ταΐσει μόνος του ολόκληρη την Ελλάδα, σε σιτηρά, ψάρια, κρέατα, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά κ.λ.π. κ.λ.π.

Ακόμη συνεχίζουμε να γράφουμε, πως ο ακριτικός Νομός μας έχει “προίκα αφάγωτη” κι αυτή η προίκα είναι ο ορυκτός μας πλούτος.

Ενεργειακός πανικός στη Κύπρο! 89 εταιρείες ζητάνε άδεια για έρευνε.

Ογδόντα εννέα εταιρείες έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον και αγόρασαν σεισμογραφικά δεδομένα για έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης, που περιλαμβάνει 12 οικόπεδα. Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος έχει....
δεσμευτεί για ανοικτή διαδικασία προσφορών, στις 11 Μαΐου.