Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ψάξτε παντού για πετρέλαιο και ορυκτά




Το “ΙΓΜΕ” έχει έτοιμες τις έρευνες, εδώ και 15 χρόνια - Τώρα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει αποφασιστικά στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο - Έωλες οι απειλές την Τουρκίας
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας, ξεκίνησε πρόσφατα, τέλη του 2011, ένα πρόγραμμα ερευνών και αναζήτησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, από το υφυπουργείο Ενέργειας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έρευνες γεωπολιτικές, σεισμικές και τελικά γεωτρήσεις, από διεθνείς εταιρείες εξειδικευμένες στην αναζήτηση υδρογονανθράκων.
Ήδη προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνες στο Ιόνιο – Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο – και νοτίως της Κρήτης, με πολλές εταιρείες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Εξάλλου ετοιμάζονται διαγωνισμοί και για άλλες περιοχές, π.χ. στον Έβρο, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Μεσσηνία,σ την Κρήτη.

Πάνος Καμμένος: «Στοχεύουμε να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από τη συγκυβέρνηση»


Ο Πάνος Καμμένος, επικεφαλής του αντιμνημονιακού κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε αποκλειστική του συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη, μιλάει για όλους και όλα. Χωρίς να κρύβει ότι ήταν μέρος του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ότι θέλει να το ανατρέψει.

Η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει αεροπλανοφόρο


Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή αεροπλανοφόρου, πρόκειται να υλοποιήσει το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, προκειμένου, σύμφωνα με τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΝ, ναύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ, να καταστεί δύναμη αναγνωρίσιμη διεθνώς, με δυνατότητες ταχείας ανάπτυξης σε περιοχές μακριά από την Τουρκία.

Xρήση του αεροδρομίου του Καστελόριζου θέλουν οι Τούρκοι!

Xρήση του αεροδρομίου του Καστελόριζου θέλουν οι Τούρκοι! Όχι γιa στρατιωτικούς σκοπούς αλλά για τουριστικούς, αφού ακριβώς απέναντι , στο τουρκικό Κας, δεν μπορεί να κατασκευαστεί αεροδρόμιο λόγω της γεωγραφικής του δομής.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ετοιμάζει κίνηση – ματ ο Πάνος Καμμένος. Βολιδοσκοπεί τον Βασίλειο Μαρκεζίνη για ηγέτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Αρκετά σοβαρότερο απ’ ότι περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει από τη «Λαϊκή Δεξιά» και τον βασικό της εκφραστή Πάνο Καμμένο. Το ποσοστό 5% που... δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς για τον Πάνο Καμμένο και τους συνεργάτες του τα πραγματικά τους ποσοστά «κρύβονται» στους ψηφοφόρους εκείνους της Νέας Δημοκρατίας που αρνούνται να τοποθετηθούν ακόμη στις δημοσκοπήσεις.
Το ζητούμενο για το νέο κόμμα είναι ο ηγέτης που θα προσελκύσει αυτό το ποσοστό, αφού ούτε ο σημερινός επικεφαλής Πάνος Καμμένος, ούτε και οι 8-10 βουλευτές που τον ακολουθούν έχουν εμβέλεια. Ένα τέτοιο πρόσωπο το οποίο ταυτίζεται απόλυτα με το προφίλ των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» θεωρείται ο (Σερ) Βασίλειος Μαρκεζίνης, οικονομολόγος, διανοούμενος, συγγραφέας και νομικός, με ισχυρές απόψεις και στα εθνικά θέματα.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ - ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας”

Πέρα από το γεγονός της τραγικής άγνοιας των καταναλωτών, λόγω ακριβώς της αποσιώπισης του ζητήματος, τίθεται και το ερώτημα κατά πόσο είμαστε πρόθυμοι να αξιολογήσουμε ορθά την ενημέρωση όταν αυτή έρχετε τελικά.

Είμαστε σε θέση να κρίνουμε και να συν-κρίνουμε ή επιλέγουμε και μόνοι μας την "άγνοια", υποστηρίζοντας -δίχως επιχειρήματα- πως "δεν αληθεύει" η πληροφορία... επειδή απλά δεν τη θέλουμε ως αληθινή;;


Έκτακτο: H ISDA πιστοποίησε credit event για την Ελλάδα...γεγονός και επίσημα η χρεοκοπία!!!


Credit event (πιστωτικό γεγονός) απόφασισε και επισήμως για την Ελλάδα η EMEA Credit Derivatives Determinations Committee, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA), επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που εδώ και μήνες ανέφερε το www.bankingnews.gr.  (Είμασταν το μόνο site που είχε επιμείνει στην άποψη ότι πρέπει να πληρωθούν τα CDS ενώ ήδη από το βράδυ της 4ης Μαρτίου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί με απόλυτη ακρίβεια στις σημερινές ιστορικές αποφάσεις)

Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη.... Το πιστωτικό γεγονός με όρους τεχνικούς σημαίνει και επίσημα χρεοκοπία.

Η Ελληνική τραγωδία! Tι συμβαίνει με τα CDS...



Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για την υλοποίηση του PSI+ από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και την ενεργοποίηση (με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου) των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) είχαμε εξελίξεις από τον ISDA.

Συγκεκριμένα ο ISDA ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ 9 Μαρτίου ότι θεωρεί την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (cac’ s) για τα ομόλογα που διέπονται από Ελληνικό Δίκαιο ως πιστωτικό γεγονός (Credit Event).

Τρέμουν τον ξεσηκωμό της 25ης Μαρτίου


ΠΕΡΙ «ΒΙΑΣ» ο λόγος. «Ξαφνικά» τα κανάλια της διαπλοκής και του Μνημονίου ανακάλυψαν καινούργια λέξη: «Βία». Και σπεύδουν να την καταδικάσουν. Ποια «βία» όμως; Αυτή που απορρέει από τους πολίτες όταν αγανακτούν και αποδοκιμάζουν. Είτε πολιτικούς, είτε δημόσιους λειτουργούς, είτε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, όπως ο Γιώργος Νταλάρας.

Ορυκτός πλούτος και χρεοκοπία




Πολλά έχουν γραφεί για αυτό το θέμα. Διαβάζοντας πολλές εκδόσεις, σκέφτηκα να ενημερώσω συνοπτικά τους αναγνώστες, για τον ορυκτό πλούτο της χρεοκοπημένης αυτής χώρας.

Ο Καμμένος δεν αναγνωρίζει το χρέος


Η σημερινή παρουσία του Πάνου Καμμένου στα ερτζιανά, και ειδικότερα στον «αέρα» του «Real Fm» ήταν άκρως διαφωτιστική, αναφορικά με ορισμένες από τις βασικές ιδεολογικές θέσεις, αλλά και τις πολιτικές προτεραιότητες και επιχειρήματα που θα προτάξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην πορεία προς τις πρόωρες εκλογές. Επιδιώκοντας να προσελκύσουν στις τάξεις τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο.

Το μαρτύριο τώρα αρχίζει...

«Ποιό PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!
Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. Στο 11,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2011 το ταμειακό έλλειμμα του κράτους ή διαφορετικά στα 24,884 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ύψους 2 δις, ξεχωριστά από αυτά που θα έρθουν τον Ιούνη και θα μας φέρουν στο επίπεδο Βουλγαρίας. Τόσες περικοπές μισθών, περικοπές κοινωνικών και ασφαλιστικών δαπανών, τόσα φοροχαρατσικά μέτρα και όμως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Και όσο παίρνουν νέα μέτρα τόσο θα καθιστά τον όποιο δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί».

Με τα γενόσημα – δολοφόνους οι Έλληνες θα ζουν 7 χρόνια λιγότερο

Μελέτες αναφέρουν ότι με την αθρόα εισαγωγή των φθηνών και ανεξέλεγκτων γενόσημων, οι Έλληνες θα ζουν λιγότερο και ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 7% για να υπάρξει εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ ετησίως.

Με τα γενόσημα – δολοφόνους οι Έλληνες θα ζουν 7 χρόνια λιγότερο
Μια ώρα αρχύτερα θέλουν να ξαποστείλουν τους απόμαχους του μόχθου και της δουλειάς, τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και η τρόικα.
Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής καταγγέλλουν ότι η εισαγωγή και η χορήγηση φθηνών γενοσήμων φαρμάκων από τις χώρες του τρίτου κόσμου αναμένεται να προκαλέσει μαζικούς θανάτους γερόντων και σε μείωση του προσδοκίμου ορίου ζωής κατά 5 έως 7 χρόνια.