Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η Άγκυρα επιτίθεται οικονομικά στην Ελλάδα.




Χθες Παρασκευή 6 Μαίου 2011, με την περιβόητη δημοσίευση του Spiegel, κάποιοι έβγαλαν ίσως και δισεκατομμύρια. Και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν πως μεταξύ Spiegel και τουρκικών τραπεζών υπάρχει ένας "ομφάλιος λώρος", που οδήγησε στην δημοσίευση του επίμαχου άρθρου περί φυγής της Ελλάδας από το Ευρώ. Οι ίδιες πηγές μας είπαν πως το προηγούμενο διάστημα συγκεκριμένες τουρκικές τράπεζες έχουν παίξει "κολοσιαία ποσά" στην πτώχευση της Ελλάδας.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ε.Α ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ



Θλίβομαι! Θλίβομαι στ’ αλήθεια που ένα Έθνος Ηρώων, το Έθνος μας, κατάντησε εθνάριο. Μια ασπόνδυλος κοινωνία που κυβερνάται επί 50ετίαν από τρεις οικογένειες. Που κατάντησαν την πατρίδα να σέρνεται, πενόμενη, καταχρεωμένη,κάτι ανάμεσα σε προτεκτοράτο και αποικία…Θλίβομαι! Γιατί
υπηρέτησα συνειδητά αυτήν την Πατρίδα. Με όνειρα, με ελπίδες….

Συνωμοσιολογίες ή πραγματικότης;




Ἔχουμε μάθει ἤδη γιὰ τὴν «συμβουλευτικὴ» ἑταιρεία ἀποκρατικοποιήσεων, μὲ τὴν ὁποία θὰ «ὁδηγηθοῦμε» (συμφώνως πάντα μὲ τὶς ἐμπνεύσεις τοῦ «τσάρου» καὶ τοῦ πρωθυπουργοῦ) ὡς κράτος, στὸν ἀπεγκλωβισμό ἀπὸ τὰ χρέη. Τί ἐστί συμβουλευτική ἑταιρεία;

Στον... αστερισμό των Wikileaks ζει η Ελλάδα.




Μία σημαντική αποκάλυψη για τον δημοσιογραφικό κόσμο έκανε εχθές το πρωί ο ανταποκριτής του Μέγκα στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, αλλά όλοι κάνουν σαν να μην άκουσαν. Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε ότι στα Wikileaks που αφορούν την Ελλάδα αναφέρονται ως πηγές της πρεσβείας των ΗΠΑ και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων θα βγουν τελικά στη δημοσιότητα.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο κ. "Α.Α." ΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 11,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!





Aνθρώπους «για υποστήριξη στο ανώτατο επίπεδο του ελληνικού υπουργείου Αμύνης» αναζητούσε η Ferrostaal πριν από την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή των υποβρυχίων του τύπου 214 σύμφωνα με τμήματα του γερμανικού...

Πουλάνε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.



Μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων της Ελλάδας, έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και παρά την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί ξένοι που ενδιαφέρονται για ελληνικά ακίνητα. Αυτό τονίζει στην «Η» ο κ. Γιώργος Στρουμπουλής, ένας Ελληνο-Καναδός ο οποίος δημιούργησε μια ιντερνετική πλατφόρμα για να διαφημίσει τα ελληνικά ακίνητα σε όλο τον κόσμο και να φέρει σε επαφή υποψήφιους αγοραστές με πωλητές.

Ο νόμος του δυνατού.



Στο άρθρο 7 του σοσιαληστρικού μνημονίου, υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα που οφείλει η Γερμανία σαν αποζημίωση από την κατοχή. Για να υπάρχει τέτοιος όρος, στην ουσία η Γερμανία παραδέχεται ότι χρωστάει. Ο Μανώλης Γλέζος, ένας άνθρωπος σοβαρός και με μεγάλη ιστορία, που έχει ασχοληθεί με το θέμα, μιλάει για ένα ποσό της τάξης του ενός τρις ευρώ.

Οι Γερμανοί, την περίοδο της κατοχής, για να χρηματοδοτήσουν τον στρατό τους, πήραν από την Ελλάδα τον πλούτο της, με μορφή δανείου, ώστε να μην φαίνεται σαν κλοπή. Μάλιστα πλήρωσαν και δυο δόσεις. Η Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει αυτό το ποσό στον ισολογισμό της σαν ανείσπραχτο ποσό και αυτόματα, όχι μόνο δεν θα χρωστούσε, αλλά θα ...
ήταν και πλεονασματική. Με το που θα γινόταν αυτό, η Γερμανία θα υποχρεούταν να περάσει αυτό το ποσό στον δικό της ισολογισμό και αυτόματα θα γινόταν ελλειμματική.

Max Keiser: Χρεοκοπήστε τώρα!



Συγκλονιστικός ο Μάξ Κάϊζερ, για μία ακόμη φορά. Ο οικονομικός αναλυτής που πριν ενάμιση χρόνο φώναζε για την καταστροφή που θα φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που μίλησε ανοιχτά για την παγίδα που στηνόταν, ο άνθρωπος που σήμερα επιβραβεύεται δια στόματος Στρος Καν, για την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, έρχεται τώρα να μας συμβουλεύσει για την επόμενη ημέρα.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και σενάρια πολέμου.




Οι ομοιότητες ανάμεσα στην περίοδο που προηγήθηκε της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, και στη δεκαετία του ’20, που οδήγησε στο χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και στην μετέπειτα, μέχρι τον πόλεμο, μεγάλη οικονομική ύφεση, είναι αρκετά εντυπωσιακές ώστε να περάσουν απαρατήρητες. Όχι τόσο για το παρόν, που αυτό έτσι κι αλλιώς συμβαίνει, όσο για το μέλλον και την πιθανή κατάληξη που θα μπορούσε να έχει η παρούσα παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή.
Αν θέλουμε να κωδικοποιήσουμε τα αίτια που οδήγησαν στη μεγάλη ύφεση του ’30, σε Ευρώπη και Αμερική, αυτά θα συνοψίζονταν στην υπερπαραγωγή, στην χρηματιστικοποίηση της οικονομίας, στον υπερδανεισμό και στη μεγάλη ανισότητα στην κατανομή του πλούτου, συστατικά τα οποία συναντάμε σε πλήρη ανάπτυξη και στην παρούσα φάση.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η Ρωσία προειδοποιεί τον Ερντογάν να σεβαστεί τη Συνθήκη Μοντρέ.



Η ανακοίνωση του Ερντογάν για τη κατασκευή της “Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης” δηλαδή ενός δεύτερου περάσματος από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Θάλασσα του Μαρμαρά, έφερε την αντίδραση της Ρωσίας. Σε σημερινό πρωτοσέλιδο της, η τουρκική HURRIYET, αναφέρει πως η Ρωσία προειδοποίησε μέσω του Πρεσβευτή της στην Άγκυρα, τον Ερντογάν να σεβαστεί τη Συνθήκη Μοντρέ και να ξανά σκεφτεί τη κατασκευή του έργου.

Πόσα χρήματα πήρε μέχρι στιγμής η Γερμανία από την Ελλάδα από τόκους;




Μπορεί να έχουν γράψει τα χειρότερα για την Ελλάδα και να έχουν κατηγορήσει τους Έλληνες με ό,τι μπορεί να βάλει κανείς στο νου του. Και αν και οι ίδιοι δεν πλήρωσαν ποτέ τα δάνεια τους στην Ελλάδα και άφησαν φέσια και ενώ οι εφημερίδες τους γέμισαν με πρωτοσέλιδα πως χαρίζονται λεφτά στην Ελλάδα από τον κόπο και των ιδρώτα των Γερμανών, πριν ακόμη περάσει ένας χρόνος από την υπογραφή του Μνημονίου, οι Γερμανοί έχουν εισπράξει από τόκους από την Ελλάδα 136 εκ ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα το XrimaNews.gr.