Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια στην κυπριακή ΑΟΖ;


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, φέρεται να έχει δηλώσει ότι η χώρα του αποφάσισε την αποστολή δύο πυρηνικών υποβρυχίων τα οποία θα ξεκινήσουν περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κύπρου. Η είδηση που εμφανίζεται σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης χρήζει ανάλυσης και προσεκτικής προσέγγισης αφού παρουσιάζει ορισμένα σκοτεινά σημεία: Αφενός, στη σελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν υπάρχει αναφορά σε τέτοια δήλωση πέραν των γνωστών περί υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία ειπώθηκαν στις 19 Αυγούστου.

"Η Άγκυρα δεν έκανε πίσω στο Καστελόριζο στις έρευνες του 2008".Wikileaks.




Στην κρίση που προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η έρευνα νορβηγικού ερευνητικού σκάφους για λογαριασμό της Άγκυρας το νοέμβριο του 2008,80 μίλια απο το Καστελόριζο,αναφέρεται τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ,που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.Κι αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι δεν έκανε πίσω η Άγκυρα

"Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο",αποκλύπτονται από τα Wikileaks!


Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία.  Tο πρώτο έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη
βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι ΑΠΛΑ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17-07-2009 και αυτά που πρότεινε αποτελούν ντροπή!
Τι πρότεινε ο αμερικανός πρέσβης Ν.Σπεκχαρντ για την “βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”; Διαβάστε:
•Αναγνώριση από την Ελλάδα εκλεγμένων μουσφτήδων στη Θράκη.

•Να ρυθμιστεί από το ΥΕΘΑ το θέμα του μουσουλμανικου νεκροταφείου στην Αθήνα

•Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο -οι παράνομες- να μην χαρακτηρίζονται ως “απειλή για τη κυριαρχία” ,αλλά ως …ενόχληση!

•Να μην χαρακτηρίζονται εχθρικά τα τουρκικά μαχητικά!

•Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να μην πετάνε στις λεγόμενες “αποστρατικοποιημένες περιοχές”,όπως υποστηρίζει η Τουρκία!

•Συμφωνία για πτήσεις “άοπλων” αεροσκαφών.

•Η Ελλάδα να αποφύγει οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον του Τούρκου πιλότου που προκάλεσε το θάνατο Έλληνα ( σ.σ εννοεί τον Ηλιάκη)!

Ως…αντάλλαγμα αναγνώριζε ότι υπήρχε θέμα αδικίας στη δομή διοίκησης του στρατηγειου της Λάρισας σε σχέση με αυτό της Σμύρνης!

Συγχαρητήρια σε εν ενεργεία αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού


Π/χη (Ι) Ζώη Μπέχλη για την
προσφυγή του στο συμβούλιο επικρατείας για την εισαγωγή αλλοδαπών στις στρατιωτικές σχολές
Βάσει της απόφασης (του 2011) της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου), ο οποιοσδήποτε αποκτά την ελληνική "ιθαγένεια", Μαροκινός, Πακιστανός ή οποιοσδήποτε άλλος
τριτοκοσμικός, αλλογενής και αλλόθρησκος, θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καθιστώντας τες έτσι μισθοφορικό σώμα.

Μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου για πετρέλαιο και αέριο αποκαλύπτουν τα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”!


Λίγες ώρες πριν την παραίτηση Παμπούκη, που είχε να κάνει και με τις σχέσεις του με τη γερμανική πλευρά, με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό και το ενδιαφέρον του Κατάρ, το σημερινό (25/8/11) τεύχος του περιοδικού “Επίκαιρα” φέρνει στο φως ένα αποκαλυπτικό
ρεπορτάζ με τις μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου με Ισραήλ και ΗΠΑ για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια η Μέρκελ


Την ώρα που «εργάζεται» για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους και εμφανίζεται ως «φίλη» της χώρας μας, η κυρία Άνγκελα Μέρκελ δεν παραλείπει να… θυμίσει σε όλους ότι, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι… Γερμανίδα.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η "τρόϊκα" θα κόψει και τα οδοιπορικά των στρατιωτικών;




Πάνε για κόψιμο και τα οδοιπορικά; Οι "τροϊκανοί" κάθε φορά στις "εφόδους" τους ρωτάνε σε τι ακριβώς εξυπηρετεί η καταβολή αυτών των χρημάτων -100 με 150 ευρώ- στους στρατιωτικούς και παρά τις εξηγήσεις που δίνονται αδυνατούν να κατανοήσουν τη χρησιμότητά τους ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό εθνικής κρίσης για να διασωθεί.




Όταν η οικονομία δεν πάει καλά, αλλάζουμε την ατζέντα!


Επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου τα έχει θαλασσώσει στα οικονομικά και τα χειρότερα έρχονται και (άρα) δεν έχει να ελπίζει σε κάποια ορατή βελτίωση της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει συνηθίσει να αποχωρίζεται την εξουσία εύκολα. Αλλά, αντιθέτως, μετέρχεται παντοίων μέσων για να τη διατηρήσει, υποψιάζομαι ότι κάτι ετοιμάζεται στα εθνικά μας θέματα.
Ποιο είναι το σενάριο:
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει οφέλη από την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η Κύπρος για την αναζήτηση φυσικού αερίου στο διάσημο πλέον «οικόπεδο της Αφροδίτης».
Αρκετά είναι τα στοιχεία που κατατείνουν σ’ αυτό.
Οι πρόσφατες επισκέψεις Μπεγλίτη και Λαμπρινίδη στην Κύπρο.
Η διαρκώς ενισχυόμενη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Η σαφέστατη (μετά από πάρα πολλά χρόνια) τοποθέτηση των ΗΠΑ υπέρ του αναφερέτου δικαιώματος της Κύπρου να προχωρήσει στις έρευνες (ας όψεται η Noble Energy)
Η παρατεταμένη (του συνήθως λαλίστατου) σιωπή του κ. Παπανδρέου για τα ελληνοτουρκικά.

Διπλό τουρκικό χτύπημα σε Αιγαίο και Έβρο.




- Το απόρρητο σενάριο της Άγκυρας για κατάληψη μεγάλου Ελληνικού νησιού - Το παιχνίδι των στρατηγών - Η έμπρακτη αμφισβήτηση των χωρικών υδάτων και το εναλλακτικό σχέδιο για την ΑΟΖ


Πολλοί Τούρκοι τουρίστες ξαφνικά στην Θράκη!





Πολλές φορές και από πολλούς ειδικούς -διπλωμάτες και γεωπολιτικούς αναλυτές- έχει καταγραφεί μία ιδιαίτερη ανησυχία για το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Θράκη. Βέβαια, το ενδιαφέρον αυτό δεν διαπιστώθηκε σήμερα ή πριν 2 ή 3 χρόνια, αφού προ δεκαετιών δημοσιεύματα του Τύπου έχουν εντοπίσει και αποδείξει πως η Θράκη μπήκε στο στόχαστρο της Άγκυρας πριν από αρκετές δεκαετίες.

Ο χάρτης που προκαλεί "νευρικό κλονισμό" στην Άγκυρα


Αυτός ο χάρτης προκαλεί “πυρετό” στην Άγκυρα. Σ΄ αυτόν απεικονίζονται με μπλε χρώμα, οι ΑΟΖ που έχει καθορίσει η Κύπρος με Αίγυπτο και Ισραήλ. Το χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα block 12 είναι το περίφημο “οικόπεδο 12”, το οποίο βρίσκεται στο όριο της ισραηλινο-κυπριακής ΑΟΖ και κυριολεκτικά έχει “ανάψει φωτιές” στην Άγκυρα. Σ΄ αυτές τις περιοχές θα ξεκινήσουν οι έρευνες στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που “απειλούν” να κάνουν και οι τουρκοκύπριοι. Αν θα υλοποιήσουν τις “απειλές” τους, είναι άλλο ζήτημα. Το ιστορικό των συμφωνιών που υπέγραψε η Κύπρος αφαιρεί κάθε επιχείρημα που έχει σχέση με τη λογική και τη νομιμότητα ,από όσα υποστηρίζει η Τουρκία.