Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Οι στρατιωτικοί έχουν περιέλθει σε οριακή κατάσταση

Απ΄ ευθείας επικοινωνία στρατιωτικού προσωπικού με το ΣΓ ΥΕΘΑ

Το σχετικό έγγραφο...εδώ.

Το νέο ωράριο εργασίας για τους Στρατιωτικούς. Τι προβλέπει η Υπουργική απόφαση





Δημοσιεύθηκε σήμερα στον ηλεκτρονικό κόμβο ''Διαύγεια'', η υπουργική απόφαση που  καθορίζει το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας των Στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία θα ισχύσει μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ, το θερινό ωράριο εργασίας θα αρχίζει στις 7 το πρωί και θα τελειώνει στις 3 το μεσημέρι, ενώ αντίστοιχα  το χειμερινό ωράριο διαμορφώνεται από τις  7.30 π.μ έως  τις 15.30 μ.μ ...




(Κάντε κλικ στον παρακάτω κόμβο της ''Διαύγειας'' και κατόπιν λήψη αρχείου για παραπομπή στην σχετική απόφαση)

Ρωσική Ομάδα Μάχης αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ Κύπρου... (βίντεο)


Η Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς) πρόκειται να πλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του...
παρουσία στην περιοχή!

Νυκτερινή αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ισραηλινών F-15

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής Today Zaman και της Vatan δύο ισραηλινά μαχητικά τύπου F-15 –δεν διευκρινϊστηκε πάντως εάν πρόκειται για F-15C "Baz” ή για F-15I "Ra'am" τα...
τελευταία επιχερούν από την ΑΒ Hatzerim ενώ τα F-15C "Baz” από την ΑΒ Tel Nof – πέταξαν το βράδυ της Πέμπτης με στόχο το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Piri-Reis» περνώντας μέσω του εναέριου χώρου της Κύπρου αλλά και της παράνομης Βόρειας Κύπρου.

Η απάντηση είναι μια. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


Όχι δε θα παραμιλάμε, δε θα βρίζουμε, δε θα πλακώνουμε στα μπινελίκια κανέναν εκτός τους παστόκους. Η απάντηση είναι μια. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στην περίπτωση της έκτακτης εισφοράς που καταφθάνει σε πολλούς ακόμα και αν δεν προσφύγουμε σε δικηγόρους το να μην πληρώσουμε ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Σου λέει αν δεν πληρώσεις θα τοκίζεται το ποσό κάθε μήνα που περνάει. ΩΡΑΙΑ ΤΟΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Πόσο; 1% είναι; ΤΙ ΕΙΝΑΙ 1%...

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Φρένο» στα σενάρια εφεδρείας για τους ΕΠΟΠ



Π. Μπεγλίτης: Οι επαγγελματίες οπλίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

«Φρένο» στα σενάρια για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και στους ΕΠΟΠ έβαλε ο υπουργός Άμυνας. Ο Πάνος Μπεγλίτης είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις στις κυβέρνησης, διευκρίνισε, ωστόσο πως οι κρίσεις για την μονιμοποίησή τους μετά την παρέλευση της απαραίτητης επταετίας, θα είναι αυστηρές.

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ Άφησαν μόνο το «Πίρι Ρέις» οι Τούρκοι



Την ώρα που οι δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία εξακολουθούν να συντηρούν το πολεμικό κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, χθες απόγευμα όλα τα πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού αποχώρησαν από τις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου.

Πώς προχωράμε σε στάση πληρωμών προς το κράτος




Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια ....
υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μαξίμου αρνήθηκε συνεργασία με την Κύπρο για εκμετάλλευση φυσικού αερίου!!!


Mείζον ζήτημα προκύπτει από τη ''βόμβα'' που έσκασε στη Λευκωσία, ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για εμπλοκή της στα του φυσικού αερίου, κατόπιν κυπριακής πρότασης. Σύμφωνα με έγκυρες - όπως εκτιμούμε - πληροφορίες, η προσφορά που έγινε ανεπίσημα από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε ελλαδική εμπλοκή και εκμετάλλευση στο ...
οικόπεδο 1. Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών και βεβαίως γεωστρατηγικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...

Συμφωνία-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!




Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!

Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση Ισραήλ κατά Τουρκίας - Ενισχύουν δυνάμεις στο "Οικόπεδο 12"




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά της Τουρκίας και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδες" το γεγονός ότι μία χώρα όπως η Τουρκία, που φυλακίζει αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και....

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εντείνεται η επιχείρηση απαξίωσης των Στρατιωτικών. ''Πόλεμος'' με όλα τα μέσα.


Άρθρο του Ανχη (ΣΔΓ) Τσουκαράκη Ανέστη

Προέδρου του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων

Η περικοπή και απομείωση του εισοδήματος των Ελλήνων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) στρατιωτικών συνεχίζεται ακάθεκτα, όπως ακάθεκτα συνεχίζεται η απομείωση του εισοδήματος όλων των Ελλήνων εργαζομένων πολιτών.
Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πλέον, όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι κάποια στιγμή στο μέλλον (;;;;;) η απομείωση θα σταματήσει. Θα σταματήσει γιατί, όντως, ή η κατάσταση πλέον θα αναστραφεί ή γιατί το εισόδημα και η περιουσία θα έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που πλέον δεν θα υπάρξει κάτι άλλο για αφαίμαξη.

Γιατί το ελληνικό κράτος είναι ήδη σε κατάσταση παύσης πληρωμών.



Ο όρος «ελεγχόμενη χρεοκοπία» που υιοθέτησε και λανσάρισε σε διεθνές επίπεδο η Ευρώπη είναι νεολογισμός. Στην περίπτωση της Ελλάδος βλέπουμε για πρώτη φορά το πώς λειτουργεί στην πράξη.
Κατά βάση στηρίζεται σε μια διαδικασία αξιολόγησης, που πάγια έχει το ΔΝΤ. Στο ποια δηλαδή είναι η προτεραιότητα αποπληρωμής, όταν οι πόροι ενός κράτους δεν είναι αρκετοί για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Στην περίπτωση της Ελλάδος προτεραιότητα έχουν οι ξένοι πιστωτές. Αυτοί αποπληρώνονται σε ασφαλή βάση , στη διαδικασία των Μνημονίων, άσχετα αν προκύψουν PSI ή διαγραφή χρέους. Ακόμη και σε αυτούς υπάρχει ιεράρχηση . Ευρωπαϊκά κράτη και τράπεζες και στη συνέχεια ιδιώτες πιστωτές.
Σαλαμοποίηση

Προδιαγεγραμμένη κρίση.




Η ηγετική ομάδα της νεοοθωμανικής Τουρκίας, που συναποτελείται στον κεντρικό της πυρήνα από τους Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου, αποφάσισε τη δημιουργία κρίσης στο πλαίσιο του τριγώνου Αθηνών, Λευκωσίας, Τελ Αβίβ, στη λογική μιας στρατηγικής που διαμορφώνεται σε διάφορα επίπεδα και με πολλαπλούς στόχους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο


Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα δυτικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο. Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζει βασικά τους Έλληνες πολιτικούς και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ότι αφορά την Κύπρο.

Οπισθοχωρούμε στο Καστελλόριζο με υπογραφή Παπανδρέου




  • Τελικά, φαίνεται πως καθόλου τυχαία δεν ήταν ανακοίνωση από το Καστελλόριζο της έλευσης στην Ελλάδα του ΔΝΤ
Την υπογραφή του σε μία ακόμη μεγάλη εθνική υποχώρηση, ανάλογη με εκείνη στα Ίμια, ετοιμάζεται να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, προερχόμενες από διπλωματικές πηγές, έχει....
συμφωνήσει να μην αντιδράσει στις σχεδιαζόμενες από την Τουρκία έρευνες εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου. Η απόφασή του αυτή θα ενισχύσει τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος στο Αιγαίο, ενώ είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει την απαρχή δεινών για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Αστυνομικοί καταγγέλουν σημαντικές μειώσεις στη μισθοδοσία τους.


 
  
Αστυνομικοί καταγγέλουν σημαντικές μειώσεις στη μισθοδοσία τους
Με μια ανακοίνωση τους η Ένωση των αστυνομικών υπαλλήλων και η Ένωση αξιωματικών δείχνει τη μισθοδοσία τους τον μήνα Σεπτέμβρη στην οποία φαίνεται, πως το 50% των ελλήνων αστυνομικών αμείβονται από 500 έως 1000 ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους περισσότεροι από 100 αστυνομικοί πήραν μισθό από 1 ευρώ έως και 500 ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ...υπουργικό e mail άναψε φωτιές!




Μέγα θέμα έχει προκύψει με το e-mail στο οποίο το προσωπικό πολιτικό και στρατιωτικό θα μπορεί να θέτει τα προβλήματά του απ΄ ευθείας στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμανλίκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για “απευθείας δίαυλο επικοινωνίας” του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το Επιτελείο του υπουργού, έκαναν δριμύτατη επίθεση:

"Κίνδυνο επιδείνωσης στα ελληνοτουρκικά",βλέπει ο Ερντογάν!


Στο αεροπλάνο της επιστροφής από της ΗΠΑ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε εφ΄ όλης της ύλης δηλώσεις στις οποίες με περισσή αλαζονεία είπε ότι η Μεσόγειος "ήταν μια τουρκική λίμνη" και εξέφρασε την άποψη ότι "ελλοχεύει κίνδυνος επιδείνωσης στα ελληνοτουρκικά".

Αναλυτικά ο Ερντογάν δήλωσε:

Επικίνδυνοι εναγκαλισμοί > Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ


H κλιμάκωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και η προσφορά διευκολύνσεων στην ισραηλινή στρατιωτική μηχανή, με στόχο την εκπαίδευση για ενδεχόμενο χτύπημα στο Ιράν, σηματοδοτούν το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Τα πολιτικοστρατιωτικά στηρίγματα που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιβεβαιωθούν και κατά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, σήμερα και αύριο, σε μια περίοδο που οξύνονται η αντιπαράθεση Τελ Αβίβ - Αγκυρας και η ισραηλινή επιθετικότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την Τουρκία να προσπαθεί ταυτόχρονα να εδραιωθεί ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ιδιαίτερο λόγο στον μουσουλμανικό κόσμο.

Το Ισραήλ ζήτησε να αναλάβει την αεράμυνα της Κύπρου!!!


Σημαντική και με προεκτάσεις είναι η είδηση που μετέδωσαν κυπριακά ΜΜΕ (www.onlycy.com) ότι οι Ισραηλινοί ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», προκειμένου να μετασταθμεύσουν εκεί μαχητικά τους, παρέχοντας ως αντάλλαγμα την εξασφάλιση της αεράμυνας στη Μεγαλόνησο. Αν αυτό ισχύσει, η Κύπρος θα «αποκτήσει» την πολεμική αεροπορία που ποτέ δεν είχε και που η Ελλάδα, τελικά, ποτέ δεν της παρέσχε στην πράξη, παρότι η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» είχε κατασκευαστεί την (σύντομη) εποχή που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας -Κύπρου βρισκόταν σε ισχύ, όχι μόνο θεωρητικά, και είχαν μετασταθμεύσει εκεί ελληνικά μαχητικά F-16.

Ο Αρίντς προειδοποιεί για πόλεμο την Ελλάδα


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανέφερε πως στην ένταση που γεννάνε οι μονόπλευρες ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία δεν προτίθεται να πολεμήσει με κανέναν και είπε: ¨Ελπίζω ότι και η απέναντι πλευρά επιδεικνύοντας μια ανάλογη τόλμη δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να κάνει χρήση δύναμης.¨ Ο Αρίντς σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εκπέμπει επί 24 ώρες σε 11 γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα τουρκικά) αναφερόμενος στο θέμα της συνεργασίας Ισραήλ και Ν. Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είπε:

OΧΙ στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται...


Η συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α.,...
ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συναποφασίσαμε τη διοργάνωση....

Ελληνίδα επιστήμονας εφηύρε ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!



Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Λιντς της Βρετανίας, εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια!
Το πεπτίδιο Ρ11-4Ο, «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, και καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία πρέπει να φοβάται την Ελλάδα, γιατί...





Με αφορμή τα γνωστά γεγονότα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, και τη διεκδίκηση υπό των Τούρκων, της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) αλλά και του ορυκτού υποθαλάσσιου πλούτου της Γεωγραφικής αυτής περιοχής, έχω να πώ στους....

φοβισμένους πολιτικούς μας, αλλά και στους Στρατιωτικούς μας ηγέτες, «Μη φοβάσθε τους Τούρκους».

ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ !!!



Κάποτε ο Κίσινγκερ την δεκαετία του 70, έλεγε για μας τους έλληνες : «Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι αυτό το λόγο πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθειά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες : έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβασθούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά...

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα, φθάνουν Κρήτη!


Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας! Στην επεξήγηση του χάρτη οι Τούρκοι χρωματίζουν με κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”,με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα....
παράλογα. Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται! Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία! Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σ΄ όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα σχετικά. Το χειρότερο είναι ότι όπως συμβαίνει συχνά,θα βρει 

ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;



Διαβάστε 25 από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Συντάγματος της Ελλάδας. Υπάρχουν και πολλά άλλα γι’ αυτό όσοι δεν το έχουν διαβάσει ακόμη, νομίζω πως είναι καιρός να το κάνουν. Κρίνετε μόνοι σας αν θα επιτρέψετε να σας στερούν κάποιοι άνθρωποι τα δικαιώματά σας και αποφασίστε αν θα... μείνετε με σταυρωμένα χέρια ή… θα θυμώσετε.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τι επιδιώκει η Άγκυρα,ανοιχτά της Κύπρου.Το σχέδιο.




Ως... αναμενόμενες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας οκτώ ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα, οι οποίοι εδώ και χρόνια παρακολουθούν και αναλύουν τη διπλωματική της τακτική. Στη νέα εποχή της Κύπρου, λένε, η Άγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει γεωπολιτικά την ενεργειακή “άνοιξη” της Κύπρου και ταυτόχρονα να αποτρέψει την Ελλάδα από το να θέσει ζήτημα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας για την ΑΟΖ! Γιατί δεν την ορίζουμε;




Στη Κύπρο οι έρευνες για το φυσικό αέριο και τα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Κι όχι μόνο αυτό. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλα “καλύτερα ακόμη και από το 12,οικόπεδα” , με τους ενδιαφερόμενους, Αμερικανούς,Ρώσους,Γάλλους,Νορβηγούς και πολλούς άλλους να κάνουν ήδη ...ουρά! Συνολικά 30 εταιρείες κολοσσοί έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να ...μπουν στα κυπριακά οικόπεδα και να κάνουν έρευνες και εξορύξεις!

ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα:"Σώστε την Ελλάδα"


Την ώρα που βοούν οι φήμες για επικείμενη ελληνική χρεοκοπία, οι υπερδυνάμεις του πλανήτη παίρνουν θέση υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας, άλλες ευθέως και απερίφραστα και άλλες δια της πλαγίας.

Από την Αμερική όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε πως η «διάσωση» της Ελλάδας θα αποτρέψει επέκταση της κρίσης. 


Το "αλφαβητάρι" των ελληνοτουρκικών.Διαβάστε το.


Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά,ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο.Το αλφαβητάρι που ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται θα μας είναι μάλλον απαραίτητο.

ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ:
Ακόμη και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να πλέουν διαμέσου του Αιγαίου αρκεί ο πλους να έχει τα χαρακτηριστικά της αβλαβούς διέλευσης που είναι:
*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια.

Ηλεκτρονική "ενέδρα" του Π.Ν. στην Milgem Heybeliada (F -511)



"Ηλεκτρονική "ενέδρα" έχει στήσει το Πολεμικό Ναυτικό στην πρώτη κορβέτα Milgem, την Heybeliada (F-511), σε περίπτωση που αυτή συμμετάσχει στην συνοδεία των ερευνητικών σκαφών που άπλωσε και απλώνει στην Α.Μεσόγειο και στο Βόρειο Αιγαίο η Άγκυρα. Καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχε το Π.Ν. η Heybeliada (F-511), είναι έτοιμη για επιχειρήσεις, στο Ναυτικό θεωρούν ότι είναι καλή ευκαιρία να μετρηθεί το RCS του σκάφους;, δηλαδή να διακριβωθεί πόσο stealth είναι το τουρκικής ναυπήγησης σκάφος (το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στην φρεγάτα LCS της Lockheed Martin).


Απόφαση “βόμβα” του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται , ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!




Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των....

Αυτός είναι πρωθυπουργός κράτους...???


ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Η Ελλάδα πάντα στο ευρώ - Δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει

Με την Κριστίν Λαγκάρντ και το επιτελείο του ΔΝΤ συναντάται σήμερα το βράδυ στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που χθες μετέφερε με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο την βούληση της διεθνούς κοινότητας να μην επιτρέψει "περιπέτειες" στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα πάντα στο ευρώ - Δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει
"Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου", ήταν η δήλωση του κ. Βενιζέλου, που "αποκωδικοποιώντας" τις τοποθετήσεις κορυφαίων αξιωματούχων συμπλήρωσε τα εξής:

Ισραηλινοί δορυφόροι καταγράφουν όλες τις τουρκικές κινήσεις!


Τα διαστημικά μάτια και αυτιά των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούν επί εικοσιτετράωρης βάσης με την μεγαλύτερη δυνατή «αδιακρισία», όλες ανεξαιρέτως τις κινήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε θάλασσα και αέρα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μέγιστο εκνευρισμό στην τουρκική ηγεσία (πολιτική και στρατιωτική) καθώς γνωρίζουν άριστα τι συνέπειες μπορεί να έχει η εστίαση του βλέμματος και της ακοής του υπερσύγχρονου ισραηλινού συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης.

Στρατιωτικές σχολές χωρίς χαρτί υγείας!



Η απόλυτη κατάντια της πολιτικής Παπανδρέου Εξευτελίζουν και εκθέτουν το στράτευμα Τι συμβαίνει στις στρατιωτικές σχολές; Μαθαίνουμε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει εισχωρήσει και σε αυτές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα της διαβίωσης των εκπαιδευόμενων στρατιωτικών στελεχών...
Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η υποβάθμιση που γνωρίζουν –ιδιαίτερα φέτος- τα μέχρι πρότινος αρτιότατα σε ποιότητα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, που οι υπάρχουν πλέον κίνδυνοι για την υγεία (και όχι μόνο) των φοιτούντων σε αυτά. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως σχολές όπως η ΣΑΣ (Στρατιωτική Ιατρική) και η Ευελπίδων, γνωρίζουν ημέρες πραγματικής κατάντιας και κινδυνεύουν να απωλέσουν την αίγλη τους.