Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο "βλέπει" ο Χένρυ Κίσινγκερ





Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η νέα δημόσια παρέμβαση του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ, ο οποίος διατυπώνει εμμέσως ένα σενάριο διεθνών εξελίξεων με πρόκληση παγκοσμίου πολέμου και τελική επικράτηση των ΗΠΑ. Όταν προσωπικότητες όπως ο αποκληθείς "μάγος της διπλωματίας" σχολιάζουν δημοσίως τις παγκόσμιες εξελίξεις, οι πραεμβάσεις τους έχουν κάποιο σκοπό - επιχειρούν να στείλουν κάποια "μηνύματα" και δεν είναι "φιλολογικού" χαρακτήρα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς οικονομικής κρίσης μιλούν για επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο....Αυτός θα ήταν ένα μεστός και χαρακτηριστικός πρόλογος για μια συνέντευξη της πραγματικά μεγάλης προσωπικότητας του Χ. Κίσινγκερ με πολλούς υποστηρικτές και εχθρούς. Επειδή όμως και οι καιροί και οι στόχοι διάφορων "περίεργοι" πάντα χρειάζεται προσοχή...Παρακάτω είναι οι υποτιθέμενες δηλώσεις:
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους" είπε ο έμπειρος διπλωμάτης για να συνεχίσει, εμφανιζόμενος βέβαιος για πόλεμο

Η φωτογραφία που συγκινεί...


astegos1
Ένας άστεγος αγκαλιά με ένα σκύλο σε δρόμο της Αθήνας

Τη συγκίνηση των χρηστών του Facebook προκάλεσε μία φωτογραφία, η οποία τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Facebook συγκεντρώνοντας εκατοντάδες likes και shares.
Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο, σε δρόμο της Αθήνας, και στην αγκαλιά του κρατά ένα σκύλο που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει.
Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες, στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;


Τι θέλουν να αποδείξουν;

Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν;


Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Γιατί δημιουργούνται τα HOAX (απατηλά) μηνύματα στο διαδίκτυο;

Με αφορμή την ανάρτηση που αφορά τις δηλώσεις του Χένρυ Κίσσινγκερ η οποία αναδημοσίευθηκε σε πλήθος σοβαρών και μη ιστολογίων και η οποία τελικώς χαρακτηρίσθηκε ως απάτη ή ένα μήνυμα HOAX όπως συνηθίζεται να λέγεται στο διαδίκτυο, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις...
Οι ΗΠΑ "ρίχνουν το γάντι" στο Ιράν – Το USS A.Lincoln στον Κόλπο (βίντεο)

Oι ΗΠΑ αδιαφορούν για την προειδοποίηση του Ιράν "Να μην τολμήσουν να μπουν πάλι τα αεροπλανοφόρα τους στον Κόλπο" και μετέφεραν στην περιοχή της Αραβικής Θάλασσας το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN 72) με τελικό προορισμό το εσωτερικό του Κόλπου. Το σκάφος είχε αποπλεύσει εκτάκτως από την Ταϊλάνδη στις 10 Ιανουαρίου και από την δύναμη του 7ου Στόλου εντάχθηκε εσπευσμένα στον 5ο Στόλο, "φρουρό" των πετρελαίων του Κόλπου.

O Eνεργειακός Θησαυρός του Καστελόριζου και γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να τον αποκτήσει!







Ένας ενεργειακός θησαυρός, άγνωστος μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό, βρίσκεται «κρυμμένος» στην υποθαλάσσια οροσειρά του Αναξίμανδρου νότια του Καστελόριζου. Πρόκειται για τους υδρίτες, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική πηγή ενέργειας στο μέλλον του πλανήτη. Το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου βρίσκεται στο σημείο αυτό, προκαλώντας –όπως είναι φυσικό- το παγκόσμιο ενδιαφέρον των ειδικών επιστημόνων.

Η αποθέωση της εναέριας μάχης: F-16 της Π.Α. στο Αιγαίο (βίντεο)




Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης, από τα εντυπωσιακότερα που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα για τα ελληνικά "γεράκια", τα F-16 της Π.Α. δημοσιεύουμε, περισότερο ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έναντι "πινακίου φακής" (μέχρι τις αρχές του μήνα δεν τους είχε δοθεί ακόμα το ... χαρτζηλίκι που το κράτος του Μνημονίου αποκαλεί "δώρο Χριστουγέννων"), πολέμανε καθημερινά για να είμαστε εμείς ασφαλείς, τουλάχιστον από τον εξωτερικό εχθρό...


Μόνιμη παρουσία της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Ισραήλ;


Μια μόνιμη βάση στο Τελ Αβίβ: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα και το Ισραήλ εξετάζουν την πιθανότητα της μεταστάθμευσης μιας Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, στην επικράτεια του Ισραήλ. Η ιδέα δεν είναι καινούρια - εν αντιθέσει με την χώρα ανάπτυξης της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης. Πρόσφατα και για πρώτη φορά, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας επικέφθηκαν το Ισραήλ, για μια από κοινού εκπαίδευση με την αεροπορική δύναμη της Ιερουσαλήμ.

“Τρέμει” η Ελλάδα από το τραπεζικό και πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν!


Σήμερα η ΕΕ αποφάσισε να βάλει εμπάργκο στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν και τη Δευτέρα αποφασίζει και επίσημα στις εισαγωγές πετρελαίου. Αυτό έχει αναστατώσει την ελληνική πλευρά, που όσο και να αναγκάζεται να συμπορευθεί με τις αποφάσεις της ΕΕ, τρέμει στην ιδέα να μην εισάγει πετρέλαιο από το Ιράν. Κι αυτό γιατί το Ιράν είναι η μόνη χώρα που μας δίνει πετρέλαιο επί πιστώσει. Ενδεικτικό της κατάστασης, φαίνεται από τα παρακάτω στοιχεία:

O Πούτιν επισπεύδει τον South Stream


Ο όμιλος του φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2012 να κατασκευάζει τον αγωγό South Stream, μέσω του οποίου το προϊόν από τη Ρωσία θα φθάνει στην ΕΕ μέσω Μαύρης Θάλασσας.

 Η κατασκευή του αγωγού προηγουμένως υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα άρχιζε το 2013.

 Στη σημερινή ανακοίνωση του ομίλου διευκρινίζεται ότι την εντολή επίσπευσης των εργασιών "έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πούτιν".

   

Kαμμένος Όλη η ομιλία στη βουλή (19/1/2012)


Το πραγματικό και τελευταίο δίλημμα.




Ιδού η μέθοδος της «πειθούς» τους:

Ξεκίνησαν με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Πίσω του κρύβονταν τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα επέβαλαν. Και μας έφεραν τη... χρεοκοπία.

Εχουμε 10 εβδομάδες...




  • …για να αποφασίσουμε αν θα σηκώσουμε το κεφάλι ή αν θα το ακουμπήσουμε στον πάγκο του δημίου
Μέχρι χθές είχαμε αντιληφθεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού είχαν δύο ορμητήρια, αυτό του Δ΄Ραϊχ ( βλ. Ε.Ε) και εκείνο του προσωρινού διαχειριστή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (βλ. ΗΠΑ).

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι προτεινόμενες αλλάγές στις μεταθέσεις στρατιωτικών

Δέσμη προτάσεων – συμπληρώσεων στον περσινό μοντέλο μεταθέσεων των στρατιωτικών, προτείνει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ).


Ο Σύνδεσμος επισημαίνει οτι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός των τακτικών μεταθέσεων των στελεχών είναι μια διαρκής διαδικασία, που πρέπει να λαμβάνει υπόψη κάθε δεδομένο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας, σε συνάρτηση με την υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών, αλλά και τις κοινωνικές παραμέτρους πουαυτές επηρεάζουν (οικογένεια, σχολική εκπαίδευση, στέγαση, οικονομικά, προβλήματα υγείας κ.α.).

Πάνω στις περσινές, εν πολλοίς καινοτόμες αποφάσεις, συμπληρωματικά και μεταξύ πολλών άλλων, ο ΣΥΣΜΕΔ προτείνει:

Ξεκίνησε το επίσημο Ξεπούλημα της Περιουσίας μας…ήσυχα, ύπουλα, μουλωχτά…

Προσέξτε τι ψήφισαν οι Βουλευτές μας τη…δεύτερη κιόλας μέρα που έγινε Πρωθυπουργό ο δικός τους Λουκάς Παπαδήμος! Προσέξτε, Πρώτα ίδρυσαν το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του...
Δημοσίου» (ΤΑΙΠΔ)! Μετά άρχισαν τις μεταβιβάσεις, Προσέξτε πάλι την άλλη προδοσία τους.

Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά!

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα

 Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;) Αξίζει το...

Σε λίγες ημέρες έχουμε την θλιβερή επέτειο του θανάτου των τριών αξιωματικών στην Ίμια. Δεν ξεχνάμε !

Θα παραθέσουμε δυο μετέπειτα γεγονότα -δημοσιευμένα- με ιστορική και κυρίως εθνική σημασία, για ενημέρωση των νεότερων ή όσων ξεχνούν εύκολα.

Ανατροπή Παπαδήμου αν πάρει νέα μέτρα!


Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η κυβέρνηση δημοκρατικής εκτροπής του μεγαλοτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Ο δοτός, μη εκλεγμένος πρωθυπουργός έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των οικονομικά ισχυρών κύκλων που τον επέβαλαν, οι οποίοι είχαν την ελπίδα ότι ο...

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση να μην επιτεθεί στο Ιράν

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν θα αποτελούσε καταστροφή για την περιοχή, και ζήτησε από τις...
παγκόσμιες δυνάμεις να υιοθετήσουν μια πολιτική μη επέμβασης στην Μ. Ανατολή και στην Β. Αφρική. Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, «Οι επιπτώσεις μιας επίθεσης θα ήταν αναρίθμητες…

Pravda: Σενάρια πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας ...Αντιγραφή της Προφητείας !


Τα σενάρια πολέμου επανέρχονται από τη μεγαλύτερη Ρωσική εφημερίδα που αναλύει τις γεωπολιτικές ισορροπίες με εύθραυστες σχέσεις καθώς έχουμε το 2012… τη χρονιά που έχει σηματοδοτηθεί από τους Μάγια και όχι μόνο !



«Η Ελλάδα θα διώξει την κυβέρνηση μέσα στο πρώτο....