Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή


Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.

Το Ενεργειακό Παρασκήνιο των Επαφών Καραμανλή-Πούτιν «Ξεσκέπασε» το WikiLeaks


Τηλεγραφήματα του WikiLeaks που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν την έντονη νευρικότητα από πλευράς ΗΠΑ για τις επαφές του Κ.Καραμανλή με τον Β. Πούτιν στα προηγούμενα χρόνια, καθώς και για την ενεργειακή συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία που καλλιεργήθηκε με εφαλτήριο τους αγωγούς. Η Ουάσιγκτον εμφανίζεται να ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη για το ενδεχόμενο να τηρήσει η χώρα μας μια πιο θετική στάση απέναντι στο Ιράν, ενώ στο επίκεντρο της αμερικανικής κριτικής βρίσκεται η περίοδος Νοέμβριος 2007 - Απρίλιος 2008, όταν και ο κ.Καραμανλής επισκέφτηκε τη Μόσχα.

Η Ισλανδία απεμπλέκεται από το ΔΝΤ λόγω... ιδεολογικών διαφορών.


 Εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για τα προτεινόμενα μέτρα «εξυγίανσης» του ΔΝΤ σε Λατινική Αμερική και Άπω Ανατολή, η πολιτική ηγεσία της Ισλανδίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο!


«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα της Παγκόσμιας κυβέρνησης



Συμπεριλαμβάνει παγκόσμια θρησκεία και παγκόσμιο ηγέτη, ενώ οι λαοί γίνονται αριθμοί προς κατανάλωση
«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη».

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ποιοί ήταν στην περιβόητη λίστα παρακολουθήσεων της «πρεσβείας»;





Ο θόρυβος που ξεκίνησε τις ημέρες αυτές, είναι ενδεικτικός του τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Η ιστορία των υποκλοπών είναι τόσο παλιά, όσο σχεδόν και το ανθρώπινο είδος, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος ακολουθούνταν ως πάγια τακτική για την συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν αντιπάλους ή ακόμη και… φίλους! Οι ειδικοί για την "δουλειά" των υποκλοπών είναι σχεδόν πάντα άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών, αφού μπορούν να διαθέτουν τα κατάλληλα "σύνεργα", έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, έχουν την κατάλληλη κάλυψη και φυσικά έχουν ένα ολόκληρο δαιδαλώδες σύστημα που τους "εξαφανίζει" χωρίς ποτέ να τους επιρρίπτονται ευθύνες...

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΦΠΑ κάνει την τροφή είδος πολυτελείας.



  • Η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, αφού σαφέστατα δεν αντιλαμβάνεται το χρέος της απέναντι στην μέγιστη ανάγκη: την εξασφάλιση τροφής στους πολίτες
Τριπλό σύστημα υπολογισμού του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και διπλές τιμές στα καταστήματα τροφίμων υιοθετεί το οικονομικό επιτελείο προκαλώντας νέο αλαλούμ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα κατέχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου


Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στην παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου στον κόσμο και οι οικονομικοί αναλυτές της χώρας εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα από τα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν την ταραγμένη οικονομία αυτής της μεσογειακής χώρας. Αν και δεν είναι ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας ή μεγάλης καινοτομίας, εντούτοις το ελαιόλαδο είναι ένα αγαθό που αναζητά ευκαιρίες για να βελτιώσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην αγορά. Ο σκοπός των Ελλήνων παραγωγών σήμερα είναι να εμφανίσουν το προϊόν τους πιο σοβαρά στις αγορές του εξωτερικού σε μια εποχή που η Ελλάδα αναζητά ένα νέο οικονομικό μοντέλο.

Οι εννέα βασικές πηγές ορυκτού πλούτου της Ελλάδας


Ο υφυπουργός του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την πολιτική αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. Εννέα ορυκτές πρώτες ύλες που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερης σημασίας για την εξορυκτική βιομηχανία της χώρας» και για την αξιοποίησή τους θα προωθηθεί άμεσα η εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για τα ορυκτά λιγνίτης, λατερίτης, βωξίτης, μικτά θειούχα, χρυσός, λευκόλιθος, μάρμαρα, μπεντονίτης και περλίτης. Αυτά προκύπτουν από τις βασικές αρχές της πολιτικής ώστε να επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι που περιλαμβάνουν:

Αυστηρό μήνυμα της Ρωσίας προς την Τουρκία για την ΑΟΖ της Κύπρου


Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία στηρίζει ανοιχτά την πρόθεση της Κύπρου για εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ), στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στις τουρκικές απειλές. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι δραστηριότητες της Κύπρου προς εξερεύνηση και εξόρυξη ορυκτών πηγών πλούτου εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (AOZ) ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Νέες "καυτές" αποκαλύψεις από το WikiLeaks


Νέος γύρος αποκαλύψεων από τον ιστότοπο WikiLeaks. Από χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι το αποκαλυπτικό site δίνει στη δημοσιότητα δεκάδες χιλιάδες ως τώρα αδημοσίευτα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι διαβαθμισμένα. «Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε δώσει στη δημοσιότητα πάνω από 100.000 τηλεγραφήματα πρεσβειών των ΗΠΑ απ' όλο τον κόσμο», αναφέρεται σε μήνυμα στο λογαριασμό του WikiLeaks στο Twitter.

Ελληνική ΑΟΖ: η δωδεκάτη ώρα


 «…η ευρωπαϊκή ένταξη, η οποία στην ουσία της δεν είναι παρά η διαφοροτρόπως καρυκευμένη και μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορα μας.» Για άλλη μια φορά καταφεύγω στον αείμνηστο Π. Κονδύλη που επιγραμματικά περιέγραψε την γενική στάση της μεταπολιτευτικής Ελλάδος στα καταχωρημένα ως «εθνικά θέματα». Αναφέρομαι βεβαίως στον ορυμαγδό που παρατηρείται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, σε δηλώσεις πολιτικών κλπ. περί ΑΟΖ και επεκτάσεως των χωρικών υδάτων. Το συμπέρασμα από τις περισσότερες «τοποθετήσεις» η «πληροφορίες» είναι ότι ήλθε η «χρυσή ευκαιρία» που περιμέναμε, συνέπεσαν τα συμφέροντα της Ψωροκώσταινας με εκείνα των «μεγάλων» και τη βοηθεία Αμερικανών, Ε.Ε. και Ρωσίας οσονούπω ανακηρύσσεται η ελληνική ΑΟΖ με τους Τούρκους στην γωνία.
 

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! H αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε τον Καραμανλή και τον διοικητή της ΕΥΠ!


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Κώστα Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων την περίοδο 2004 – 2005, όπως αποκαλύπτει η σχετική εισαγγελική έρευνα. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η σύνδεση των 4 από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό,παρακολουθούνταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας,υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

Η αξιοπρέπεια ενός λαού



Η αξιοπρέπεια ενός λαού
δεν μετριέται με το χρήμα
αλλά με τους αγώνες
που έδωσε
που δείνει
και που θα δώσει

Η CIA μπορούσε να αποτρέψει την 11η Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει πράκτοράς της


Η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ ζήτησε από έναν εκδοτικό οίκο να προβεί σε εκτεταμένες περικοπές του περιεχομένου ενός βιβλίου που επικρίνει τα πεπραγμένα της πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και κατόπιν.

Το βιβλίο, μια αφήγηση των απομνημονευμάτων του Άλι Σούφαν, πρώην πράκτορα του FBI, τιτλοφορείται The Black Banners: The Inside Story of 9/11 and the War Against Al-Qaeda (“Τα Μαύρα Λάβαρα: Η Ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου από Μέσα και ο Πόλεμος Εναντίον της αλ Κάιντα”).

Το WikiLeaks "καίει" τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ


Υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο εμφανιζόταν ο Γ. Παπανδρέου πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός.
Το WikiLeaks αποκαλύπτει...
τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον
Φεβρουάριο του 2009, σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου ήταν θετικός στο ενδεχόμενο ένας διεθνής οργανισμός όπως το ΔΝΤ να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματοοικονομική ανάπτυξη.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ


Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται...
σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως
Ολόκληρο το απόρρητο σχέδιο των Γενικών Επιτελείων, με τις δραστικές μειώσεις που θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ώστε να εξοικονομηθούν ετησίως τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ φέρνει στο φως σήμερα το "Εθνος". Συγκεκριμένα καταργούνται Μεραρχίες - Μονάδες - Στρατιωτικά Αεροδρόμια και κόβονται οδοιπορικά και πλείστες άλλες παροχές.

Aγριο παρασκήνιο για το φυσικό αέριο της Kύπρου



Aγρια πολιτική και διπλωματική διαπάλη μαίνεται στο παρασκήνιο ενόψει της ανακοινωθείσης για την 1η Oκτωβρίου, επέτειο της ανεξαρτησίας της Kύπρου, έναρξης γεωτρήσεων για την ανεύρεση φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία Noble Energy σε περιοχή της κυπριακής Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ).