Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αν εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ...

Ορκίζομαι.




Ορκίζομαι,
Στο Ξεχωριστό και στο Ιδιαίτερο,
Αυτής εδώ της Πατρίδας.
Στις πανάρχαιες πεδιάδες της.
Στα ζωντανά βουνά και στα ιερά ποτάμια της.
Στις Αρχαίες κολώνες.
Στα γεμάτα σοφία και υπομονή βράχια
Του Αρχιπελάγους της.
Στα χαρακωμένα πρόσωπα των γερόντων της.
Στα παραμύθια της γιαγιάς
Και στο πρώτο σκίρτημα της άνοιξης.
Στα ματωμένα ρούχα των ηρώων,
Και στις στολές των πολεμιστών
Που θάφτηκαν στο χιόνι..

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ - Απειλεί με "συνέπειες" ο κομπλεξικός με το αναπηρικό καρότσι


Η Γερμανία πάλι μας απειλεί ευθέως με "συνέπειες" αν δεν υπακούσουμε το θέλημά της, ακριβώς 71 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της Ελλάδας. Και προειδοποιεί τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής ότι "Η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα στα πλαίσια του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ". Αυτό δήλωσε αναίσχυντα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

"Οι στρατιωτικοί αποφάσισαν:θα προχωρήσουν μόνο μπροστά".Άρθρο-άποψη για τις εκλογές


Η θερμοκρασία, ήδη, ανεβασμένη. Η χειμερινή στολή θα δώσει το σκήπτρο της από τη Δευτέρα 7-5-2012 στην καλοκαιρινή. Συμπτωματική, συμβολική ενέργεια. Χρειάζεται νέος, φρέσκος αέρας. Αναζωογόνηση. Πετάμε από πάνω μας το περιττό και κρατάμε αυτό που θα μας ανανεώσει.

Ίσως είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική, φορά που οι Έλληνες στρατιωτικοί, πλέον, απεγκλωβισμένοι από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και τις αήθεις φραστικές επιθέσεις που δεχθήκαμε, ελευθερωμένοι από τα ταμπού που μας κρατούσαν δέσμιους των συναισθημάτων μας, χρόνια τώρα, θα κάνουμε την Κυριακή 6 Μαΐου το μεγάλο περίπατο.
 

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ»

Προς συνάνθρωπο Έλληνα, Σου στέλνω αυτό το διαδικτυακό γράμμα για να σου θυμίσω κάποια πράγματα που σε αφορούν. Αφορούν εσένα. Αφορούν τα παιδιά σου. Αφορούν τους αγαπημένους σου, την Ελλάδα και όλους μας. Αδερφέ μου Έλληνα δες εκεί έξω. Δεν την κοινωνία. Κάτι δεν πάει καλά και το ξέρεις. Θολή και αλλοιωμένη η εικόνα της κοινωνίας, η εικόνα της Ελλάδας μας. Αν σε ρωτήσω γιατί, ίσως....

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ισραήλ: Έτοιμο να επιτεθεί στο Ιράν μετά τις 23 Μαϊου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτεθεί εναντίον του Ιράν σε περίπτωση που οι συνομιλίες της 23ης Μαίου μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας Ρ5+1 καταλήξουν σε ναυάγιο. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 10δημοσιογράφος του...

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ...


Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος
τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε.
Η ψυχή του ανέβηκε στον Παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε
μπροστά στον Άγιο Πέτρο.