Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

122 τρις κυβικά αέριο μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ, η αιτία του “πολεμικού κλίματος”



Η στρατιωτική κινητοποίηση των ισραηλινών στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που θα αρχίσουν το φθινόπωρο οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι λυσσαλέες αντιδράσεις της Τουρκίας αιτιολογούνται από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι αμερικανοί για το τι υπάρχει σ΄ αυτή τη περιοχή,μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου:
122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου! 

Μεγάλη έκρηξη στον αγωγό αερίου Ιράν-Τουρκίας. Οι τούρκοι μιλούν για δολιοφθορά



 Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου Ιράν-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στα σύνορα των δυο χωρών κοντά στην περιοχή Νοτγούμπεγιαζίτ της Τουρκίας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον αγωγό όπου οι φλόγες φτάνουν τα 60 μέτρα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το CNN Turk τούρκοι αξιωματούχοι που εξετάζουν την περιοχή, θεωρούν σίγουρο πως η έκρηξη σημειώθηκε λόγω δολιοφθοράς. Η παροχή αερίου από το Ιράν προς την Τουρκία διεκόπη.

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει την αποχώρηση του Παπανδρέου.


Share

Σταθερός πολιτικός στόχος του Βενιζέλου είναι να καταστήσει συνένοχο τη ΝΔ στα «εγκλήματα» που γίνονται εις βάρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι η ιστορία έχει γυρίσματα και ο λαός θα ζητήσει αποκατάσταση του δίκιου.

Ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία υπογράφεται τον Σεπτέμβριο.




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης θα βρεθεί στο Ισραήλ, στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπογράψει και επισήμως την ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία.
Ο κ. Μπεγλίτης σχεδίαζε αρχικά, όταν ήταν ακόμα αναπληρωτής
υπουργός Εθνικής Άμυνας, να μεταβεί στο Ισραήλ εντός του Ιουλίου.

Ούτε για εσωτερική κατανάλωση στις ΗΠΑ δεν κάνει...




Αν δεν έχετε ενημερωθεί για το θέμα , σημειώστε ότι η Κίνα απέκτησε χθες το πρώτο αεροπλανοφόρο της ...
Το VARYAG ήταν πρώην σοβιετικό σκάφος που η Κίνα αναδιαμόρφωσε αφού το ρυμούλκησε από την Ουκρανία το 1998
χωρίς τις μηχανές του, τα όπλα του και τα συστήματα πλοήγησής του και σηματοδοτεί ένα βήμα προς το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Κίνας να ναυπηγήσει μια δύναμη αεροπλανοφόρων που θα την βάλει στις δυνάμεις που έχουν τέτοιου είδους πολλαπλασιαστή δύναμης...

Μετακινούν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια κάτω από τον Βόλο.


re

Εάν οι πληροφορία που μας δόθηκε έχει πραγματική βάση, τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου στοχεύει στην δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας ως μίας νεκρής ζώνης της χώρας, η οποία πλέον πολύ δύσκολα θα ικανοποιεί τις αμυντικές (και άλλες) ανάγκες της. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως μία τέτοια αποχώρηση των
στρατιωτικών αεροδρομίων σημαίνει κάτι πολύ χειρότερο για τα εθνικά μας ζητήματα και την δημιουργία μίας γκρίζας ζώνης (καλής θέλησης προς τους βόρειους κυρίως) γείτονές μας.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ



aoz_kyprou-1-naiΔιπλωματικές πηγές σημείωσαν στην «Καθημερινή» της Λευκωσίας, πως στην περίπτωση που η Άγκυρα υποβάλει «παράπονο» για τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η Ουάσιγκτον θα ξεκαθαρίσει τη θέση της προς την Τουρκία, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει στις συγκεκριμένες έρευνες.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Παπανδρέου και Σημίτης συμφώνησαν με την Άγκυρα για 6 μίλια στο Αιγαίο!!!




Νεκροθάφτες του Αιγαίου τελικά οι δύο τελευταίοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ;
"Οι Έλληνες είχαν δεχτεί μείωση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο"!

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.


villabafo drug shop Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα πώλησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη
Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίζει να φέρνει τα πρώτα χαμόγελα στους κατοίκους των αστικών περιοχών καθώς το νέο μέτρο θα τονώσει σημαντικά την κατά τ’ άλλα πεσμένη αγορά της χώρας.

"Γιατί ξεσηκώθηκαν στο Λονδίνο";



Νομίζω ότι ακόμα και η άρχουσα τάξη ξέρει πολύ τον λόγο - εδώ ένα απόσπασμα από "Τα Νέα":
Οι ταραχές σημειώθηκαν ενώ αυξάνεται η δυσφορία στη Βρετανία για τις μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τις αυξήσεις φόρων με στόχο να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα
...

Τα.. «μόνιμα και σταθερά» εισοδήματα της Κας Μαρίας Δαμανάκη!






Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν €230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι λαμβάνουν περί τα €7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και...


Και μας χρεωκόπησε και την χώρα θα ξεπουλήσει ο Παπανδρέου!



Η ανικανότητα και κατ’ άλλους η μειοδοτική στάση του Παπανδρέου, είναι μοναδική στα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνον χρεωκόπησε τη χώρα αλλά θα την ξεπουλήσει σε χρόνο ρεκόρ. Τα έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές μας!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ακριβαίνουν τα πάντα από 1η Σεπτεμβρίου.



Ποια προϊόντα θα υπάγονται σε ΦΠΑ 23%

Στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, στο 23% από 13% που είναι μέχρι σήμερα, θα υπάγονται από την 1η Σεπτεμβρίου, σειρά προϊόντων όπως τα αναψυκτικά, τα αεριούχα νερά, τα έτοιμα ροφήματα και οι υπηρεσίες εστίασης, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος (ΠΟΛ.1170/5.8.2011) της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων (Γενική Διεύθυνση Φορολογίας).

Καμία ουσιαστική μείωση του χρέους για την Ελλάδα


Τώρα που έχει πέσει η σκόνη και όλοι έχουν πλέον σχολιάσει το περιβόητο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδος, ένα είναι το σίγουρο: άσχετα του τι λένε οι της Ευρώπης, οι του ΔΝΤ και του IIF, οι αγορές δεν έχουν πειστεί ότι αυτό το σχέδιο θα προσφέρει την οποιαδήποτε ανακούφιση προς την Ελλάδα. Για ποιο λόγο όμως αγαπητέ αναγνώστη; Μήπως το ότι δεν δεν υπήρχε καλή επικοινωνία του σχεδίου με τις αγορές; Η μήπως ήταν πολύ πολύπλοκο για να το καταλάβουν οι παράγοντες της αγοράς;

Οι Μογγόλοι απειλούν ανοιχτά την Κύπρο αν ξεκινήσει έρευνα για φυσικό αέριο.



- Με σημερινή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί χώρες και εταιρείες που εμπλέκονται στις έρευνες
- Υποστηρίζει ότι οι άδειες είναι άκυρες γιατί ο υποθαλάσσιος πλούτος "ανήκει σε όλο το νησί"
- Τουρκική σιγουριά για για νέα ένταση στην Κύπρο
- Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται πλήρως την οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο

Εξοντώθηκε «a la Ίμια» η ομάδα SEALS που σκότωσε τον Bin Laden





«Team 6 is down». Κάπως έτσι θα  μπορούσε να ήταν ο τίτλος για αυτό που συνέβη εχθές το βράδυ στο Αφγανιστάν όταν ελικόπτερο CH-47 Chinook με 31 επιβαίνοντες εκ των οποίων 20 ήταν μέλη της ομάδας που είχε εκτελέσει τον ηγέτη της al Qaeda Osama Bin Laden στο Πακιστάν συνετρίβη από εκτόξευση (!) ρουκέτας με αποτέλεσμα το θάνατο όλων επιβαινόντων αλλά και τους πληρώματος.

Έτσι το ισχυρότερο πλήγμα μέσα σε μια ημέρα από το 2001 από τότε δηλαδή που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν υπέστησαν σήμερα οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47 Chinοok...

Δυο νέα Τουρκικά σήριαλ, με την σφραγίδα του Υπουργείου πολιτισμού;;


Σύμφωνα με την Τodays zaman: Η Τουρκία και η Ελλάδα θα συνεργαστούν σε δύο νέες τηλεοπτικές εκπομπές, με στόχο την ενθάρρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Δύο τηλεοπτικά προγράμματα που υποστηρίζονται από τα υπουργεία πολιτισμού Τουρκίας και Ελλάδας είναι καθ΄οδόν. Το ένα από αυτά έχει τίτλο “Muhtesem Yolculuk” (The Amazing Journey) και θα είναι ένα δεκατριών επεισοδίων ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη και θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα. Το όνομα της άλλης τηλεοπτικής εκπομπής…δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Το ” The Amazing Journey “κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παίζεται στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT.

Ειδική ομάδα συγκροτείται από την ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις διαδηλωτών


Μια νέα, ειδική ομάδα που θα «βγαίνει» μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και θα συλλαμβάνει όσους προκαλούν επεισόδια, βρίσκεται στα σκαριά από την Ελληνική Αστυνομία. Η επιστροφή των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, η διαφαινόμενη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και το ενδεχόμενο να σημειωθούν άγρια σκηνικά ανάλογα με αυτό της 29ης Ιουνίου, οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας αστυνομικών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών και είναι πιθανό να κάνουν το... ντεμπούτο τους στα πρώτα "θερμά" επεισόδια του Σεπτεμβρίου.

"Κυριαρχικό μας δικαίωμα οι έρευνες", απαντά η Κύπρος ,στις τουρκικές απειλές


Ως απαράδεκτες και καταδικαστέες καταγγέλλει η Κυπριακή κυβέρνηση τις απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.



Πολεμική Αεροπορία: «Είμαστε πάντα εδώ, για οτιδήποτε συμβεί...»


Πολυεπίπεδο, αλλά και ταυτόχρονα χωρίς απολύτως κανένα χώρο για παρερμηνείες το μήνυμα που στέλνει η Πολεμική Αεροπορία προς όλες τις «ενδιαφερόμενες» πλευρές, τόσο στην ελληνική κοινωνία που διανύει μια μεγάλη οικονομική κρίση, όσο και στους ασιάτες εισβολείς του Αιγαίου. Ο Σμηναγός (I) Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκης, ένα από τους κορυφαίους «Πολεμιστές» του σχολείου TLP στην Αλμπασέτ της Ισπανίας, δηλώνει τα παρακάτω, σχετικά με τις ικανότητες αλλά και το ηθικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία μας μεταφέρνει σε ένα αποκλειστικό αφιέρωμα το περιοδικό «ΕΑ&Τ».

Φανταστικέ πρωθυπουργέ μας, έχεις τα κότσια να κάνεις ότι έκανε ο Μπερλουσκόνι στους οίκους αξιολόγησης η τρέμεις τους Αμερικανούς;



Έρευνα κατά των οίκων αξιολόγησης Moody’s και S&P πραγματοποιούν οι ιταλικές δικαστικές αρχές, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στην οικονομία της Ιταλίας, οι αναφορές τους. Επιθεωρητές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία των δύο οίκων αξιολόγησης και κατάσχεσαν έγγραφα. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, τρεις αναλυτές των δύο οίκων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Σε ανακοίνωσή της η Moody’s ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ από την πλευρά της η Standard & Poors απέρριψε τις κατηγορίες.

Η Ισλαμική Σένγκεν και ο ορυκτός πλούτος της Μεσογείου


Νοέμβριος 2010 και η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα “World Politics Review” δημοσιεύει ανάλυση προάγγελο των όσων έρχονται με την υπογραφή του James M. Dorsey και με τίτλο: Oil and Gas Finds Fueling Tension in Eastern Mediterranean. «Η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να προκαλέσει ραγδαίες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Κύπρος, η Τουρκία, ο Λίβανος καθώς και το Ισραήλ αξιώνουν να έχουν συμμετοχή στα νέα “ενεργειακά σύνορα”».

Στην Ελβετία "έκοψαν" τα τζαμιά, στην Ελλάδα δίνουν 15 εκατ. για τζαμί και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού!


Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου σε καιρούς που οι χριστιανοί κάτοικοι κυριολεκτικά "δεν έχουν μαντίλι για να κλάψουν", δίνει 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκε για να ελευθερώσει τη χώρα από τον μουσουλμανικό ζυγό προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας. Την ώρα, η Ελβετία, η οποία ουδόλως απειλείται από πληθυσμιακή αλλοίωση λόγω της μαζικής λαθρομετανάστευσης, έκλεισε οριστικά τη πόρτα ακόμα και στις πιέσεις πανίσχυρων οικονομικά χωρών όπως η Σαουδική Αραβία και απέρριψε οριστικά την ανέγερση τζαμιών.

Φθινοπωρινό ταξίδι του Παπανδρέου στην Τουρκία.



Μετά τη ΔΕΘ και με την προσ­δοκία ότι θα έχει μπει τάξη στην εσωτερική διαχείριση, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιδοθεί εκ νέου στη διπλωματία κορυφής. θα ξεκινήσει με επαφές υψη­λού επιπέδου στη Γενική Συνέ­λευση του Ο Η Ε στη Νέα Υόρκη (τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου) και επίσκεψη στην Αγκυρα αμέσως μετά, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό.