Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η αλήθεια για το αγγλικό δίκαιο


Πέρα από την τρομοκρατία που ασκείται στους Έλληνες για το ενδεχόμενο «χρεωκοπίας» της Ελλάδας, επιστροφής στη δραχμή κλπ., η ουσία είναι ότι ενώ η στάση πληρωμών αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σοβαρή προετοιμασία της Ελλάδας για να την αντιμετωπίσει, εάν χρειαστεί. Η γενική παραπληροφόρηση – τηλεοπτική και μη – συσκοτίζει την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος ακούει «στάση πληρωμών» ή «χρεωκοπία» και φαντάζεται τα χειρότερα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη και εάν ένα κράτος κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές του (αυτό εννοεί ο όρος «χρεωκοπία» κράτους), το κράτος εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή του χρήματα από φόρους για πληρωμές των βασικών του λειτουργιών.

Η παρακμή της Ευρώπης

 Πριν από λίγα 24ωρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήγγειλε το νέο αμερικανικό στρατιωτικό δόγμα του οποίου η ουσία συνοψίζεται στο εξής: ο Ειρηνικός και η Ασία αποτελούν πλέον το επίκεντρο του...

«Έτοιμη για το σχέδιο Β’ στο κυπριακό η Τουρκία»

Νέα ωμή παραδοχή των Τούρκων για λύση δυο κρατών στην Κύπρο. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παραδοχή των Τούρκων, οι οποίοι δεν διστάζουν πλέον να δηλώνουν φανερά ότι στόχος τους είναι η λύση δυο κρατών στην Κύπρο.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές σε ....

Aιφνιδιαστική άσκηση της ρωσικής αρμάδας εντός του ελληνικού FIR

Σε αιφνιδιαστική δέσμευση μιας περιοχής περί τα 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, στο στόμιο της εξόδου της Αδριατικής, προχώρησε σήμερα το πρωί το ρωσικό Ναυτικό με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και άλλα πέντε από τα συνολικά οκτώ πλοία της συνοδείας του να κατευθύνονται τώρα στην περιοχή αυτή.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Νίτσε για τον Ευρωπαϊκό Ανθελληνισμό «Γιατί μισούν τους Έλληνες»


Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο Ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του. Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δείτε τι τρώμε - Μεταλλαγμένα τρόφιμα.


Δειτε το ντοκιμαντέρ!!!
Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο απο την εκπομπή του Alpha, το κουτί της Πανδώρα, με θέμα την σύγχρονη διατροφή μας...