- Ερώτηση Κοραντή για τους μουφτήδες της Θράκης
- Τί άλλο μας κρύβει ο Παπανδρέου για την Θράκη;
Βέβαια, το «κάρφωμα» του τούρκου πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της «καταγγελίας» - παραπόνου, που εκδήλωσε 3 μήνες πριν από τις τουρκικές εκλογές, αφού ουσιαστικά δημοσιοποιεί μία από τις (πολλές;) συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
Όμως, το «αίτημα» του τούρκου πρωθυπουργού, πέρα από τον εξόφθαλμο νέο-οθωμανισμό, αλλά και τον προβαλλόμενο τουρκοϊσλαμισμό, ξεσκεπάζει και την παράνοια των αιτημάτων της Τουρκίας, η οποία χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις (ή μήπως βρίσκει και… βοήθειες;) από την Ελληνική κυβέρνηση, έχει φτάσει στο σημείο να απαιτεί την εκλογή των μουφτήδων και όχι τον διορισμό τους από το Ελληνικό κράτος.
Αν και είναι δικαίωμα του τούρκου πρωθυπουργού να ζητάει οτιδήποτε συμφέρει στον ίδιο και στο κράτος που διοικεί και που διεθνώς εκπροσωπεί, καλό θα ήταν να «ανασύρουμε» τι ισχύει διεθνώς για την εκλογή των μουφτήδων. Μάλιστα, η λέξη «διεθνώς», καλύπτει ακόμη και τα καθαρά ισλαμικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, ακόμη και το Αφγανιστάν (με τους Ταλιμπάν)…
Τι ισχύει, λοιπόν για τους εκπροσώπους της «σαρίας», και δεν το αναφέρει κανείς; Μα, το ότι οι μουφτήδες διορίζονται από τις κυβερνήσεις των κρατών, και αποτελούν στην πραγματικότητα υπαλλήλους του κράτους, υπαγόμενοι μάλιστα και στην μισθοδοσία του δημοσίου. Αυτό συμβαίνει –φυσικά- και στην Τουρκία. Όμως, ο κύριος Ερντογάν θέλοντας να κάνει την «δημοκρατική του υπέρβαση» (έξω από την Τουρκία, ζητάει από την Ελλάδα να εφαρμόσει κάτι που ούτε ο ίδιος εφαρμόζει στην χώρα του, τη στιγμή μάλιστα που είναι και ηγέτης ενός ισλαμικού κόματος!
Στον αντίποδα, φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Ερντογάν) έχει συμφωνήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ανάδειξη των μουφτήδων, κάνοντας την παράλογη υπέρβαση και έχοντας συμφωνήσει στην εκλογή τους!!! Είναι τέτοια τα «φιλο-μουσουλμανικά» αισθήματα του Γιώργου Παπανδρέου, που ξεπερνώντας ακόμη και τις κυβερνήσεις ισλαμιστικών κρατών, έχει συμφωνήσει να αλλάξει την Ελληνική νομοθεσία (με συνέπειες που όλοι τις αντιλαμβάνονται) και να την προσαρμόσει στα αιτήματα και στις συμφωνίες που έχει κάνει με τον τούρκο ομόλογό του, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών. Είναι, μάλιστα, τόση η «μυστικοπάθεια» της «Ελληνικής» κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, αφού ούτε το Ελληνικό Κοινοβούλιο γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από τα συμπεφωνημένα μεταξύ Παπανδρέου – Ερντογάν.
Έτσι, ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ., υπεύθυνος του κόμματος για εθνικά θέματα, κύριος Ιωάννης Κοραντής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσα, ζητώντας του ενημέρωση για το θέμα της εκλογής των μουφτήδων στη Θράκη, αλλά κυρίως εξηγήσεις για την παραπαίουσα κυβερνητική εθνική πολιτική, η οποία εκθέτει πλέον σε σοβαρότατους κινδύνους την ίδια την χώρα.
Η ερώτηση Κοραντή για την εκλογή των Μουφτήδων στην Θράκη
Μιλώντας προ ημερών σε χιλιάδες τούρκους μετανάστες στην Γερμανία, ο τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Θράκη, δηλώνοντας ότι από την Ελλάδα, «μου έδωσαν, αλλά δεν κράτησαν, τον λόγο τους ότι θα εκλέγονται οι μουφτήδες στην Θράκη».
Σχολιάζοντας τα ανωτέρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής δήλωσε τα εξής:
«υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες. Είναι αλήθεια ότι στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης η ελληνική Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της μειονότητας σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων κλπ. Εκείνο το οποίο βεβαίως θέλουμε να πούμε είναι ότι υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου. Όταν υπάρχουν αποφάσεις, θα ανακοινωθούν από την ελληνική Κυβέρνηση».
Είναι προφανές ότι με τις τελευταίες δύο φράσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα εκλογής – αντί διορισμού, που ισχύει σήμερα – για τους μουφτήδες στην Θράκη μας. Τα ανωτέρω διαψεύδουν την διαβεβαίωση ότι « για την ελληνική Κυβέρνηση δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», (απάντησή σας ΑΠ 21/62/ΑΣ3439δις/10-2-2011 στην ερώτησή μου 9625/24-1-2011).
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
- Ποιός έχει δώσει τον λόγο του στον τούρκο Πρωθυπουργό για ένα τέτοιο ζήτημα;
- Τι εννοεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο ζήτημα των μουφτήδων, όταν κάνει λόγο για «ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών»;
- Το Υπουργείο Εξωτερικών συμφωνεί με την δήλωση αυτή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου; Εάν ναι, ποιό είναι τότε το ακριβές νόημα της προαναφερθείσης απαντήσεώς του;
- Σε τελευταία ανάλυση, έχει δεσμευθεί η ελληνική Κυβέρνηση έναντι της τουρκικής να μεταβάλει το καθεστώς των μουφτήδων από διορισμό, ως ισχύει σήμερα, σε εκλογή;
Μετά από όλα αυτά, μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πότε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις συμφωνίες του με τον κύριο Ερντογάν, ή μήπως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε εάν έχει συμφωνήσει να "παραχωρήσει" και τη Θράκη, για να μην νιώθει "κορόιδο" ο τούρκος ομόλογός του; Τέλος, με το σκεπτικό ότι ο Ερντογάν είναι "χρήστης ναρκωτικών" (βάσει των δηλώσεών του), μήπως θα πρέπει να σκεφθούμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι "χρήστης" πολύ σοβαρότερων "ουσιών" από τα ναρκωτικά;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου