Η κατασκευή των εγκαταστάσεων ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2007, δηλαδή το φιλόδοξο αυτό έργο ολοκληρώθηκε σε τέσσερα χρόνια. Η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 2,5 εκατομμυρίων τόνων (!) υγρού ατσαλιού ετησίως, σηματοδοτεί επί της ουσίας και την έναρξη απόσβεσης της επένδυσης.
Το 40% της παραγωγής φαίνεται ότι θα οδεύει προς τις διεθνείς αγορές, με έμφαση τις περιοχές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η αναταραχή στις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσει ελάχιστα την εξαγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας. Τα υπάρχοντα στοιχεία πάντως είναι εξαιρετικά δυσμενή, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Ένωσης Παραγωγών Σιδήρου και Ατσαλιού (DCUD), οι εξαγωγές της Τουρκίας σε Αίγυπτο και Λιβύη το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθαν σε 38.000 τόνους, τη στιγμή που οι εξαγωγές το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους οι εξαγωγές είχαν ανέλθει στους 167.000 τόνους!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον συγκεκριμένο τομέα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Τουρκία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα ετήσιες εξαγωγές ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!
Η σημασία της επένδυσης αναδεικνύεται και από το γεγονός της παρουσίας του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια, ο οποίος και χαρακτήρισε την επένδυση κομβικής σημασίας στην προσπάθεια δραστικού περιορισμού του εμπορικού ελλείμματος της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου