Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Έτσι παρέδωσαν στους δανειστές την Ελλάδα!


Ένα από τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά χαρτιά της Ελλάδας, αν όχι το μεγαλύτερο, ήταν το ελληνικό δίκαιο, στο οποίο υπάγονταν το ελληνικό δημόσιο χρέος. Όλα τα παλιά δάνεια διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο, σύμφωνα με το οποίo η Ελλάδα θα μπορούσε να ψηφίσει νόμο στη Βουλή, όπου, αν το 51% των κατόχων των ομολόγων συμφωνήσει σε αναδιάρθρωση (κούρεμα), δεσμεύεται και το υπόλοιπο 49% των κατόχων των ομολόγων.


Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων το κατέχουν ελληνικές και κυπριακές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, η Ελλάδα θα μπορούσε να αναδιαρθρώσει με τους δικούς της όρους (!) το χρέος της. Στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ, θα μπορούσε, με το υπάρχον ελληνικό δίκαιο, να αποπληρώσει το χρέος της σε δραχμές. Σε βάθος χρόνου όμως μίας δεκαετίας, η πραγματική αξία του χρέους θα είχε σχεδόν μηδενιστεί, εξαιτίας του πληθωρισμού!
Στο επίμαχο όμως PSI, υπάρχει ένας όρος με τον οποίο ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ! Το δίκαιο στο οποίο πλέον υπάγεται οποιοδήποτε δάνειο (πακέτο βοήθειας), αλλά ακόμα και η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους (“κούρεμα”) δεν είναι το ελληνικό, αλλά το αγγλικό! Η Ελλάδα, λοιπόν, συμφωνεί με τους δανειστές σε ένα νέο “ποσό” για την αξία των ομολόγων που κατέχουν ξένοι “επενδυτές”, με βάση το αγγλικό δίκαιο, ενώ στην συμφωνία υπάρχει αυτούσια και η παράγραφος, σύμφωνα με την οποία αίρεται και η εθνική κυριαρχία, σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το χρέος!!!
Μπορεί προς το παρόν το PSI να έμεινε στα χαρτιά, έρχεται όμως το PSI+ και η Ελλάδα έχει μία ακόμη ευκαιρία να παίξει το τελευταίο της ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί! Το συγκεκριμένο θέμα έφερε στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη απαντήσει.
Παραχωρήσαμε τη χώρα στους δανειστές μας και τώρα ζητούν έγγραφες εγγυήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στην ουσία για να τις δεσμεύσουν ότι δεν θα αλλάξουν τα “συμφωνηθέντα”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου